Bakan Koca ve Bilim kurulu, Erdoğan'ı OHAL'e ikna edemiyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Bakan Koca ve Bilim kurulu, Erdoğan'ı OHAL'e ikna edemiyor

Corona virüsü Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılıyor.. Salgının yayılmasını engellemenin en etkili yolu olarak kabul edilen 'sokağa çıkma yasağı' tartışmaları gündemdeki yerini koruyor.. Gazeteci- yazar Murat Yetkin, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Erdoğan uyarıda bulunduğu ve OHAL konusunda ikna edilemediğini yazdı.

Takip Et

Gazeteci ve yazar Murat Yetkin, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeni tip Corona Virüsü (Covid-19) salgınının yayılmasını yavaşlatmanın en iyi yolunun genel bir tecrit uygulanması(OHAL) olduğu konusunda ikna edemediklerini yazdı.

Sağlık Bakanı’nın Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamayı yorumlayan Yetkin, “Siyaset kulisinde Koca’nın basın toplantısı metnine Beştepe metin yazarlarının, hatta İstanbul’daki belli mahfillerin kaleminin değdiği söylentisi yayılıyor. En son sayfada kalan iki satırı okumayı unuttuğunu fark edip sorulara geçerken sonradan eklemesi konuşmanın en azından bazı bölümlerinin sonradan monte edildiği şeklinde yorumlanıyor” ifadesini kullandı.

ZİYA SELÇUK'A MENDERES KUMPASI!

Yetkin, uzaktan eğitim dersinde çocuklara Adnan Menderes’in idam sahnesinin izlettirilmesine ilişkin ise, “Siyaset kulisinde Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da son zamanlarda sempati topladığı için AK Parti içindeki bazı gruplarca hedefe alındığı konuşuluyor. Uzaktan eğitimin ilk gününde ortaya çıkan Adnan Menderes’in idamının çizgi film olarak çocuklara gösterilmesinin ‘içeriden kumpas’ olduğu öne sürülüyor. Selçuk ‘güvendiği kişiler’ tarafından kumpasa düşürüldüğünü söylüyor satır arasında.” kulisini paylaştı. Kaynak ABC Gazetesi

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin