Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan savaşı kaybediyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan savaşı kaybediyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Ermenistan'ın savaşı kaybettiğini duyurdu. Aliyev açıklamasında 'Savaş meydanında Ermenistan görüyorki ki, bizim önümüzde duramıyor, savaşı kaybediyor. Sivillere saldırıları bizi durduramaz.' ifadelerini kullandı.

Takip Et

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Yukarı Karabağ'daki son durumu, Ermenistan'ın terör örgütü PKK ile olan bağlantılarını ve bölgesel gelişmeleri CNN Türk'e değerlendirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Ermenistan ordusunun acizliği ve Ermenistan'ın siyasi yöneticilerinin cinayeti. Sivillere saldırmak, ateş açmak, balistik roketlerle sivil şehirlere saldırmak cinayet sayılır."

"BİZİM ÖNÜMÜZDE DURAMIYOR, SAVAŞI KAYBEDİYOR"

"Savaş meydanında Ermenistan görüyorki ki, bizim önümüzde duramıyor, savaşı kaybediyor. Sivillere saldırıları bizi durduramaz."

"Sorunumuz Ermeni halkıyla değil yönetimiyle. Bizim davamız Ermeni halkıyla değil. Bizim davamız hak davasıdır. Azerbaycan hiçbir zaman sivil insanlara saldırmamıştır. Azerbaycan'da binlerce Ermeni yaşamaktadır, onlar bizim vatandaşımızdır. Dağlık Karabağ'da yaşayan Ermeniler de bizim vatandaşlarımızdır."

"ERMENİSTAN SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR"

"Ermenistan savaş suçu işliyor. Savaş suçu işlendiğine yönelik kanıtları topluyoruz. Maalesef bundan önceki dönemde Azerbaycan ve halkımıza karşı bu savaş suçuna toplum sessiz kalmıştır. Hocalı katliamı dünyanın gözü önünde yapılmış bir katliamdır. Uluslararası toplum harekete geçmedi. İşgalcilerle toprak sahibini eş tutuyorlar."

"Bizim şehrimizi balistik roketlerle ateşe tutması cinayettir. "

"Bu çağrılar sadece ateşkes çağrıları olmamalıdır. Ermenistan'a yaptırımlar uygulanmalı. Yaptırımlar uygulansaydı bu sorunlar yaşanmazdı. Sözde değil emelde... Ama maalesef bu olmadı. Bu süreç yaklaşık 30 yıl hiçbir şekilde sonuç vermedi. Artık manasını yitirmiştir. Son dönemde Ermenistan agresif hareketlerle ve sözlerle darbe vurdu. "

"UZUN SÜRELİ BARIŞ OLSUN"

"Biz her zaman Minsk grubunu bir grup gibi kabul ederdik. Eş başkanlık eden ülkeler tarafsız kalmalıdır. Ermeni lobisi bu ülkelerde güçlüdür. Hükümetlerine de tesir etmektedir. Bu ülkelerdeki Ermeniler teşkilatlanmış ve Azerbaycan'a kara propaganda uygulamaktadır."

"Taraf tutma halleri başladı. Buna göre biz sözümüzü söyledik. Hiçbir taraf tutulmamalıdır. Bu sorun için adımları atsınlar ve bu sorun çözülsün sonra da ateşkes ilan edilsin, uzun süreli barış olsun."

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin