Aydın Doğan yatırım bankası kuruyor: İşte ismi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Aydın Doğan yatırım bankası kuruyor: İşte ismi

Doğan Holding, "D Yatırım Bankası Anonim Şirketi"adlı şirketin kuruluşuna izin almak üzere bugün BDDK'ya başvurduğunu KAP'a açıkladı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katılım ile bankacılık kavramları yan yana gelmemeli. Katılım Finans Sistemi daha doğru bir ifade. Katılım, diğer bankaların faiz oranlarıyla hareket etmemeli" ifadelerini kullanmış ve, faizsiz 'islami bankacılık' konusunda cesur olunması gerektiğini belirterek, bu yönde adımlar atacaklarını açıklamıştı.

Takip Et

Doğan Holding'in Onursal Başkanı Aydın Doğan ses getiren bir yatırıma imza attı. Doğan Holding, yatırım bankacılığı alanında faaliyet gösterecek D Yatırım Bankası A.Ş.’nin kuruluş izni için bugün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) başvurdu.

150 MİLYON TL BAŞLANGIÇ SERMAYESİ
Şirketten yapılan açıklamada yatırım bankacılığı alanında faaliyet gösterecek ve 150 milyon TL başlangıç sermayesi ile kurulması planlanan D Yatırım Bankası’nda Doğan Holding’in kurucu ortak sıfatı ile 149,998,636 TL sermaye payına sahip olacağı ifade edildi.

AÇIKLAMA KAP’A YAPILDI
Doğan Holding’ten KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:  Şirketimiz, “D Yatırım Bankası Anonim Şirketi”nin kuruluşuna izin almak üzere bugün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na başvuruda bulunmuştur. Yatırım bankacılığı alanında faaliyet gösterecek ve 150.000.000 Türk Lirası başlangıç sermayesi ile kurulması planlanan D Yatırım Bankası A.Ş.’de, Şirketimiz kurucu ortak sıfatı ile 149.998.636 Türk Lirası tutarında sermaye payına sahip olacaktır

Grup 1994 yılında Dışbank’ı satın almış ardından bankayı 11 yıl sonra Fortis’e satmıştı. Doğan Holding'in Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın Hürriyet Gazetesi ve CNN Türk'ü sattıktan sonraki hamlesi merak ediliyordu. Grup, Milli Piyango ihalesine de katılmıştı.

sozcu.com.tr

ERDOĞAN 'KATILIM BANKACILIĞI' İÇİN NE DEMİŞTİ

“Üzülerek belirtmeliyim ki ülkemizde katılım finansı hakettiği ve olması gereken yerin çok gerisindedir. Katılım finans kurumlarımızın payı toplam bankacılık varlıkları içinde yüzde 5’ler seviyesindedir. Bununla bir yere varmak mümkün değil. Bu oranı çok daha yükseğe çıkarmamız gerekiyor. Hedefimiz 2025 yılı itibariyle katılım finansın bankacılık varlıkları içindeki payının yüzde 15 seviyesine çıkmasıdır. Bunu başarmamız lazım. Bunun için herkesten gayret ve destek bekliyoruz.”

Hiç şüphesiz bu konuda katılım finans kurumlarına da önemli görevler düşüyor. İnanıyorum ki bu aynı zamanda yastık altına da ciddi manada hitap edecektir ve yastık altı inşallah bu adımın atılmasıyla hareketlenecektir. Öncelikle bu kurumlara olan teveccühün istenilen seviyede olmamasının nedenleri sağlıklı bir şekilde tespit edilmelidir ama şunu da söyleyeceğim. Katılım finansı bankacılık sisteminin faiz oranlarıyla hareket etmemelidir. Eğer onunla hareket ederse bunun adı aldatmaca olur. Böyle bir şeye asla fırsat verilmemelidir.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin