Askeri Okullar kapatıldı, Komutanlıklar Bakanlığa devredildi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Askeri Okullar kapatıldı, Komutanlıklar Bakanlığa devredildi

TSK'nin yapısında devrim gibi değişikliklere gidildi. Bugün yayınlanan Resmi Gazete'de, Yeni Kanun Hükmünde Kararname ile askeri okulların tamamı kapatıldı, GATA dahil tüm asker hastaneleri Sağlık Bakanlığı'na devredildi.. İşte OHAL kararnamesi ile ile alınan kararlar...

Takip Et

669 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan askeri okulların kapatılacağını, tüm okullardan, harp okullarına giriş olacağını söyledi. Erdoğan ayrıca, harp okullarının üzerinde bir çatı oluşacağını, Milli Savunma Üniversitesi kurulacağını ve kurmaylık sisteminin değişeceğini belirtmişti. Askeri okulların kapatılmasını ve Milli Savunma Üniversitesi kurulmasını öngören kararname Resmi gazete’de yayımlandı.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KURULDU

Resmi Gazete’de yayımlanan KHK ile Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Milli Savunma Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruldu. Milli Savunma Üniversitesi, rektörlüğe bağlı olarak, kurmay subay yetiştirmek ve lisansüstü eğitim vermek amacıyla yeni kurulan enstitülerden kara, deniz ve hava harp okullarından, astsubay meslek yüksekokullarından oluşacak.

KUVVET KOMUTANLIKLARI BAKANLIĞA BAĞLANDI

İlgili kararnameyle askeri okullar kapatılırken, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Milli Savunma Bakanına bağlandı.

HASTANELER SAĞLIK BAKANLIĞI’NA

Başta GATA olmak üzere tüm asker hastaneleri Sağlık Bakanlığı’na devredildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin