Arap Birliği: Türkiye'nin operasyonu işgal ve egemenlik ihalidir


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Arap Birliği: Türkiye'nin operasyonu işgal ve egemenlik ihalidir

Son dakika.. Arap Birliği'nden skandal açıklama.. Din kardeşlerimiz bir kez daha sırtımızdan hançerledi.. Arap Birliği Genel Sekreteri, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak "İşgal ve Suriye'nin egemenliğinin ihlalidir" ifadelerini kullandı ve harekatı kınadı.. Arap Birliği'ne üye ülkeler arasında Katar, Suudi Arabistan ve Sudan, Ürdün, Lübnan gibi ülkeler de var..

Takip Et

Arap Birliği Genel Sekreteri: Türkiye'nin Suriye operasyonu İşgal ve egemenlik ihlalidir mesajıdır...

Arap Birliği Genel Sekreteri, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak "İşgal ve Suriye'nin egemenliğinin ihalidir" ifadelerini kullandı.

Toplantıya başkanlık eden Irak Dışişleri Bakanı Muhammed el-Hekim, Türkiye’nin operasyonunu örgüt adına kınadı ve Suriye’nin Arap Birliği’nde askıya alınan üyeliğinin iade edilmesi yolunda bir çağrı yaptı.

Arap Birliği, Türkiye’nin terör örgütü YPG’ye karşı Suriye’de başlattığı harekâtın ardından Mısır’ın çağrısıyla acil olarak toplanmıştı.

Arap Birliği; Mısır, Irak, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan ve Suriye tarafından 22 Mart 1945’te Mısır’ın başkenti Kahire’de kuruldu.

Kahire merkezli Arap Birliği’nin üyeleri ise şu ülkeler:

“Irak, Suriye, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Yemen, Kuveyt, Mısır, Libya, Tunus, Cezayir, Fas, Moritanya, Sudan, Somali, Cibuti, Komorlar ve Filistin.”

Örgütün amacı ise Arap ülkeleri arasında ekonomik, kültürel, siyasi ve sosyal ilişkileri düzenlemek olarak belirlenmişti.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin