Ankara'da sağlık çalışanları canını zor kurtarmıştı: Tepki yağdı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Ankara'da sağlık çalışanları canını zor kurtarmıştı: Tepki yağdı

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen yaralılardan birinin hayatını kaybettiği haberi üzerine hasta yakınları hastane acilindeki sağlık personeline saldırdı. Hastaneden aktarılan görüntülerde sağlık çalışanlarının kendilerini bir bölüme kapatarak kapıyı tutmaya çalıştığı görüldü. O anlarda kapının zorlandığı, dışarıdan bağırışların geldiği görüntülere yansıdı. Görüntüleri paylaşan Türk Tabipleri Birliği 'sağlıkta şiddet sona ersin' çağrısı yaptı. CHP Ankara Milletvekili Ecz. Gamze Taşçıer "İktidar küçük ortağıyla birlikte, gerçekleri gizlemek için TTB ile uğraşadursun, sağlık emekçileri canlarını korumak için kapılara barikat kurmak zorunda kalıyor." ifadeleri kullaranarak MHP lideri Bahçeli'nin sağlıkçıları hedef göstermesine tepki gösterdi

Takip Et

Türkiye bunu da gördü! Ankara’daki Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakınları sağlıkçılara saldırdı. Sağlık emekçileri kendilerini hastanenin bir bölümüne kapattı ve sedyelerle kapıya barikat kurdu. Sağlıkçılar kapıyı güçlükle tutarken çığlık sesleri duyuldu.

Söz konusu görüntüler sosyal medyada infiale neden oldu.

Sağlık Bakanı Koca, görüntülere ilişkin olarak 'Devlet geçit vermeyecek' mesajı paylaşırken, Ankara Valiliği ise 'Failler hak ettikleri karşılığı bulacaklar..' açıklaması yaptı. 

BAKAN KOCA: DEVLET GEÇİT VERMEYECEK
Söz konusu olayla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

Ankara'da sağlık çalışanları canını zor kurtarmıştı: Tepki yağdı
Ankara'da sağlık çalışanları canını zor kurtarmıştı: Tepki yağdı

Bakan Koca, Twitter hesabından, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinde kendilerini saldırganlardan korumaya çalışan sağlık görevlilerinin görüntüsünü paylaşarak şunları kaydetti:

"Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde, çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek."

ANKARA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Bir açıklamada Ankara Valisi Vasip Şahin'den geldi. Vali Şahin, "Fedakar sağlık çalışanlarımıza yönelen her türlü saygısızlık ve şiddeti kınıyorum. Faillerin hak ettikleri karşılığı bulacaklarından kimsenin şüphesi olmasın." açıklamasında bulundu.

TTB’DEN ‘SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN’ ÇAĞRISI

Görüntüleri paylaşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) ‘sağlıkta şiddet sona ersin’ çağrısı yaptı.

TTB’nin görüntüleri yorumladığı paylaşımında “Hekimlik Andı’na bugün Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık çalışanları yeni bir cümle eklemek zorunda kaldı! Hastalarımı Acil Resüsitasyon Odası kapısında bedenimden barikat kurarak, şiddet ortamından koruyacağıma yemin ederim” ifadeleri yer aldı.

“SİYASETÇİLER HEKİMLERİ HEDEF GÖSTERMEKTEN VAZGEÇMELİ”

Görüntülerle ilgili CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şunları söyledi:

- Canları pahasına salgınla mücadele eden hekimleri hedef gösterirseniz, ortaya böyle görüntüler çıkar.

- İktidar, aklını başına almalı ve toplum nezdinde sağlıkçıların itibarını yükseltecek bir tutum sergilemelidir.

- Siyasetçiler, hekimleri hedef göstermekten vazgeçmelidir.

CHP Ankara Milletvekili Ecz. Gamze Taşçıer ise şunları belirtti:

- Ülkeyi yönetenlerin Türk Tabipler Birliği’ni açıkça hedef gösterdiği yerde bu görüntüleri daha çok görürüz!

- İktidar küçük ortağıyla birlikte, gerçekleri gizlemek için TTB ile uğraşadursun, sağlık emekçileri canlarını korumak için kapılara barikat kurmak zorunda kalıyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin