Amerika'nın Sesi 16 Nisan referandum anketi başlattı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Amerika'nın Sesi 16 Nisan referandum anketi başlattı

Amerika Birleşik Devletleri'nin(ABD) dünya genelinde yayın yapan medya kuruluşu Voice of America (Amerika'nın Sesi) internet sitesinin Türkçe versiyonunda, 16 Nisanda yapılacak olan referandum için online bir anket başlatıldı. Binlerce kullanıcının oy kullandığı ankette sonuçlar arasındaki farkın daha önce yapılan anket sonuçlarına göre bir hayli açıldığı görülüyor. Bu arada, ankette 1 kişi sadece 1 defa oy kullanabiliyor..

Takip Et

Amerika’nın Sesi, takipçilerine 16 Nisan anayasa referandumunda tercihlerinin rengini sordu. http://www.amerikaninsesi.com internet sitesi üzerinden “ Referandumda Oyunuz Ne Olacak? ” sorusunu yönelten yayın kuruluşu, anketin bilimsel olmadığının ve katılımcıların görüşlerini yansıttığının altını çizdi.

EN SON REFERANDUM ANKETİ SONUCU: %89 HAYIR, %8 EVET

Amerika’nın Sesi’nin anketine kaç kişinin katıldığı bilinmiyor. Fakat TSİ 13:58 itibarıyla oy kullananların yüzde 89’unun tercihi ‘hayır’ oldu.

En Son referandum Anketi VOA, Amerikanın Sesi

Yüzde 8, değişikliklere ‘evet’ diyeceğini bildirirken, kamuoyu yoklamalarında 16 Nisan’ın kaderini belirleyecek kararsızların oranı ise yüzde 1 olarak belirlendi. 

ARADAKİ FARK AÇILDI..

Sözcü Gazetesi ve Türkiye'de bazı haber sitelerinde haber olan ankette, sabah saatlerinden itibaren Türkiye'den de oy verilmeye başlamasıyla 'Hayır' oyları aradaki farkı birhayli açtı. Sabah saat 10.45 sularında anketteki duruma göre yüzde 81’inin tercihi ‘hayır’, Yüzde 15, değişikliklere ‘evet’ diyeceğini bildiriyordu

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin