Almanya, Tatile giden Suriyelileri ülkeye geri almayacak


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Almanya, Tatile giden Suriyelileri ülkeye geri almayacak

Son dakika.. Türk hükumeti tarafından her bayram 'tatil parası' ile ödüllendirilen Suriyeli sığınmacılar, Almanların duvar gibi disiplin ve prensiplerine çarptı. Son yıllarda Türkiye'de de tepki çeken Suriyeli sığınmacıların Suriye'de tatil yapmaya gitmeleri Almanların da gündeminde. Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehoferı: Tatile giden Suriyelilerin sığınmacı statüsü düşürülecek. açıklaması yaptı. Bakan Seehoferi, 'Düzenli olarak Suriye'ye tatile giden bir Suriyeli sığınmacı dürüstçe Suriye'de tehdit altında olduğunu söyleyemez'. dedi.

Takip Et

Son dakika.. Almanya, kendi ülkelerine tatile giden Suriyeli sığınmacıları ülkeye geri almayacak..

Almanya'nın çok okunan gazetelerinden Bild'in hafta sonu edisyonuna konuşan Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Türkiye'de de bulunan Suriyeli sığınmacılar hakkında açıklama yaptı. Seehofer, "Düzenli olarak Suriye'ye tatile giden bir Suriyeli sığınmacı dürüstçe Suriye'de tehdit altında olduğunu söyleyemez" dedi.
 

İç savaşın ve karışıklığın devam ettiği Suriye’den başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeye sığınmacı olarak giden Suriyeliler hakkında Almanya İçişleri Bakanı’ndan flaş bir açıklama geldi. Sağcı bir tutuma sahip olan Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, dini bayramlarda ülkelerine giden Suriyelilerin sığınmacı statüsünün düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Almanya, Tatile giden Suriyelileri ülkeye geri almayacak
Almanya, Tatile giden Suriyelileri ülkeye geri almayacak


Alman bakan, yetkililerin bir an önce harekete geçeceğini söyledi.

Seehofer, “Eğer biri, bir Suriyeli sığınmacı düzenli olarak Suriye’ye tatile gidiyorsa, o kişi dürüst bir şekilde Suriye’de tehdit altında olduğunu iddia edemez. Biz onların sığınmacı statüsünü düşürmeliyiz” dedi. Seehofer, “Alman yetkililer böyle tatilleri öğrendiği zaman bir soruşturma başlatarak sığınmacı statüsünü düşürecekler” dedi.

Muhafazakar Seehofer, kaç kişinin bu durumdan etkileneceğini söylemedi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin