Alibaba Türkiye'ye geliyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Alibaba Türkiye'ye geliyor

Dünyanın en büyük online alışveriş platformlarından Çinli Alibaba, Türkiye’de Amazon’a rakip olmak için kolları sıvadı. 150’nin üzerinde ülkeye ürünlerini satan perakende devi Alibaba’nın Toptan Satış Pazarları Bölüm Başkanı Trudy Dai, İngiliz Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada, operasyonlarını bu yıl Türkiye, Rusya, İtalya ve İspanya’ya genişleteceklerini açıkladı.

Takip Et

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma ile birlikte 1999'da şirketin ilk yönetici ekibinin bir parçası olan Dai, “Alibaba'nın kurulduğu ilk günden beri küresel bir hayalimiz vardı. Yeni inisiyatifimizi başlatmak için AliExpress ilk kez platformunu yurtdışındaki satıcılara açarak Rusya, Türkiye, İtalya ve İspanya'daki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ürünlerini AliExpress ağındaki diğer ülkelere satmasını sağladı. Şimdi de ‘yerelden dünyaya' adını verdiğimiz operasyonumuzu genişletmeyi planlıyoruz” dedi.

Alibaba Türkiye'ye geliyor
Alibaba Türkiye'ye geliyor

Alibaba Trendyol'un çoğunluk hissesini satın almıştı
Alibaba, 24 Temmuz 2018'de Rekabet Kurumu'nun onayını alarak Trendyol'un ana hissedarı olmuştu. Bazı kaynaklar bu satın alma ile Trendyol'un, değeri 1 milyar doları aşan ilk Türk girişimi olduğunu iddia etmişti. Alibaba, daha sonra ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na, Trendyol için 728 milyon dolar ödediğini açıklamıştı.

Alibaba Türkiye'ye geliyor
Alibaba Türkiye'ye geliyor
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin