Akşener: Türkiye'nin beka değil zeka sorunu var


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Akşener: Türkiye'nin beka değil zeka sorunu var

Halk TV'de Özlem Gürses ile 20. Saat programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Bütün esnafın dertleri varken, cumhurbaşkanı olması gereken bu kişi, böl-parçala-yönet taktiğini uyguluyor. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu Erdoğan'ın rakibi değil, düşmanlaştırılmamalı. Onlar, seçilmiş belediye başkanları. Bunun bir strateji, hatta beka sorunu olarak gösterilmesi doğru değil. Türkiye'nin beka değil, zeka sorunu var.' ifadelerini kulandı.

Takip Et

Gürses'in sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı; Zonguldak Valisi, Erdoğan'ın muhalif belediyelere karşı takındığı tavır, Berat Albayrak'ın tavırları gibi gündemi meşgul eden önemli konularda görüşlerini dile getirdi.

Erdoğan'ın kutuplaştırıcı tavrı: Belediye başkanlarına karşı kullandığı dil
Erdoğan'ın herkesin cumhurbaşkanı olması gerektiğini vurgulayan Akşener, "Bütün esnafın dertleri varken, cumhurbaşkanı olması gereken bu kişi, böl-parçala-yönet taktiğini uyguluyor. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu Erdoğan'ın rakibi değil, düşmanlaştırılmamalı. Onlar, seçilmiş belediye başkanları. Bunun bir strateji, hatta beka sorunu olarak gösterilmesi doğru değil. Türkiye'nin beka değil, zeka sorunu var." diye konuştu.

Devlet adamı tarifi
Devlet adamı tarifini de yapan Akşener, "Kriz geldiğinde bütüncül bir anlayışla, sorunu çözmeye çalışır devlet adamı. Muhalefeti de dinler, insanları korkutan yapı olmaz. O zaman bu salgından birlik dili çıkarırız. Ama bu dil; ayrıştırıcı, düşmanlaştırıcı bir dil" ifadelerini kullandı.

Akşener: Türkiye'nin beka değil zeka sorunu var
Akşener: Türkiye'nin beka değil zeka sorunu var

Ümit Özdağ hakkında hazırlanan fezleke
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında hazırlanan fezlekeyle ilgili olarak sert açıklamalarda bulunan Akşener, "Sayın Özdağ'ın devlete olan sevgi ve saygısı öyledir ki; bunun zekatını değil, fitresini verseler dahi bu arkadaşlara yeter" vurgusunu yaptı.

Erken seçim tartışmaları
Erken seçim tartışmalarına da değinen Akşener, "Seçim kararı alabilecek çoğunluk iktidar ve ortağında var. Ancak bugün, iktidarın ani bir seçim kararı alıp alamayacağını bilmiyorum. Yarın ne olur bilemeyiz ama ben bugün görmüyorum" dedi.

Zonguldak Valisi'nin sağlık emekçilerine sarf ettiği sözler
Zonguldak Valisi'nin sağlık çalışanlarıyla ilgili sarf ettiği sözlere tepki gösteren Akşener, "Güzel bir atasözümüz vardır; ben sana vali olamazsın demedim ki oğul, adam olamazsın dedim" diyerek valinin merkeze çekilmesinde fayda olduğunu söyledi.

Süleyman Soylu'nun istifası
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasını sunması ve Saray tarafından istifanın kabul edilmemesiyle ilgili de görüşlerini paylaşan Akşener, "Ben AK Parti'nin içişleri ile ilgili bir kanaat bildiremem, ayıp sayarım. Ama Sayın Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bu kararın alındığını söyledi. Sonra sokağa çıkma yasağının yönteminin bir hata olduğunu kabul etti. Beni ilgilendiren bu kısmı. Sorumluluğun da kendisi tarafından alındığını söyledi, bu istifa Sayın Erdoğan tarafından kabul edilmedi. İkinci adamlık konusunu bilemem ama 1 milyon 700 bin tweet atıldı," ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ekonomik tablosu
Türkiye ekonomisiyle ilgili de konuşan Akşener, Türkiye'nin en büyük sorununun demokrasi, hukuk ve buna bağlı olarak da ekonomi olduğunu vurguladı. Akşener, sokakta fakirleşme gördüğünü belirterek "Tarım bitmiş. Tarımla geçinen insanların yaşadıklarını anlatmam mümkün değil. Covid-19 salgınına çok kırılgan bir ekonomi ile girdik. Damat bakanın söylediklerinin sahada etkili olmadığını gördük. Pazarda bir EYT'li gördüm, 20 lira borç alıp pazardan alışveriş yaptı. O kadar çok örnek var ki... Kasap dükkanına girdiğimizde geçen sene yarım kilo kıyma alanların bu yıl 250 gram aldığını, bonfilenin satılmadığını gördük. Atılmaya hazır sakatar malın satıldığını anlattı bir kasap. Elektrik paralarından ve kira stopajından müthiş bir şikâyet vardı." dedi ve Türkiye'nin ekonomik tablosunu çizdi.

"İdlib'de Erdoğan'ın ve iktidarın canını sıkacak gelişmeler yaşanıyor"
Suriye ve İdlib meselesini ciddiyetle takip ettiklerini belirten Akşener, iktidara ve Erdoğan'a da uyarıda bulundu. İdlib'de Erdoğan'ın ve iktidarın canını sıkacak gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Akşener, "Bu gelişmeleri takip etmelerini öneriyorum," diyerek çağrıda bulundu.

Medyaya uygulanan baskı
Erdoğan'ın medya üzerinde kurduğu baskıyı eleştiren Akşener "2008'den beri Erdoğan medyada örgütlenmeye gitti. Propagandist medya ortaya çıkardı. Bu propagandist medya, yüzde 50'nin de karşısına çıktı. Ben şimdi aHaber'e çıksam ne yazar? Sizi, Fox'u, Tele1'i kapatsalar, bu kanallar Tayyipçi mi olacak? Hayır. Gerçek gazetecilerin sorduğu yapı, siyaseti derler toparlar. Siyasetçinin işine yarar gerçek gazetecilerin soruları" diye konuştu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin