AKP ve MHP, Türk askerini Libya'ya gönderiyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
AKP ve MHP, Türk askerini Libya'ya gönderiyor

Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, AKP ve MHP'nin kabul oyları, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin ret oyuna rağmen Meclis'ten geçti. Muhalefet, Libya'daki bir iç savaşta Türk askerinin silahlı çatışmalara girerek taraf olması ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sınırsız yetki vereceği gerekçesiyle karşı çıktı.

Takip Et

Son dakika: AKP ve MHP, Türk askerini Libya'ya 'iç savaşa' gönderiyor

Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Libya tezkeresi 325 oyla kabul edildi. Tezkereye 184 ret oyu verildi.

TBMM Genel Kurulu, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkereyi görüşmek üzere 14.00’de toplandı..

325 OYLA KABUL EDİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Meclis Genel Kurulu’nda hazır bulundu. Konuşmaların ardından yapılan oylamada 325 oyla, tezkere kabul edildi. Tezkereye 184 ret oyu verildi.

SAADET PARTİSİ VEKİLİ PARTİ KARARINA RAĞMEN HAYIR DEDİ

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, partisinin “evet” kararına rağmen Libya tezkeresine “hayır” diyeceğini duyurdu.

AYTUN ÇIRAY ÇİLEDEN ÇIKTI!

Tezkere metni okundu ve parti gruplarının konuşmalarına geçildi. İlk sözü İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray aldı.
Çıray’ın konuşmasında “Şu ayıba bakın, Libya’ya asker göndermeye hazırlanıyorsunuz hükümetten bir bakan bile yok. Cumhurbaşkanı gelip burada tezkereyi savunmalıydı”  

CHP’Lİ ÇEVİKÖZ: VATAN EVLATLARI LİBYA ÇÖLLERİNE GÖNDERİLEMEZ

Hatimoğulları’nın konuşmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.
Çeviköz, “Tezkerenin ucu açık bırakılmıştır. Siparişi Cumhurbaşkanı’ndadır. Meclis’i devre dışı bırakan bu tezkereyi onaylamamız asla mümkün değildir. Vatan evlatları sorumsuz bir şekilde Libya çöllerine gönderilemez. Ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe savaş bir cinayettir. Türkiye kesinlikle taraf olmamalıdır” diye konuştu.

ÇAVUŞOĞLU, LİBYALI MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Libyalı mevkidaşı Seyyale telefonda görüştü.

Seyyale, görüşmede Çavuşoğlu’na, Türkiye’nin desteği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edilen Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi için teşekkürlerini iletti.

TESKERE KABUL EDİLDİ: PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Tezkerenin Meclis’te kabul edilmesinin ardından, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, Libya’ya gidecek unsurları belirleyecek.

TBMM Genel Kurulu, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkereyi görüşmek üzere Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı. Toplantıya CHP Lideri Kılıçdaroğlu da katıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Meclis’te kabul edilen tezkereyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Libya Tezkeresi ile bölgede oynanan oyunları bozmaya, ülkemizin hak ve menfaatlerini korumaya devam edeceğiz. Umuyorum ki tezkerenin kabulü ile Libya’da saldırgan tutumlarını sürdürenler gerekli mesajı alırlar” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin