AKP'den yeni partiye geçecek 5 önemli isim belli oldu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
AKP'den yeni partiye geçecek 5 önemli isim belli oldu

Son dakika.. Babacan'ın hazırlıklarınıa hız verdiği yeni partiye AKP'den geçecek 5 isim belli oldu.. Bugün babacan'ın istifasının ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte 2001’de kurduğu AKP’den yollarını resmen ayırmak için düğmeye bastı.Gül de önümüzdeki günlerde resmi istifa açıklaması yapılacak.. Yine AKP'nin kuruluşunda önemli bir yere sahip, bakanlık yapmış 5 ismin daha 'yeni parti için' istifalarını cebine koydukları öğrenildi.. BU isimler şöyle

Takip Et

Son dakika gelişmesi... AKP'den 'yeni partiye' geçecek 5 önemli isim belli oldu..

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile birlikte 14 Ağustos 2001’de kurduğu AKP’den yollarını resmen de ayırmanın düğmesine bastı.

Babacan’ın ardından AKP’den başka istifaların da olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski Başbakan Yardımcısı Prof. Beşir Atalay, eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski Diyanet’ten sorumlu Devlet Bakanı Prof. Mehmet Aydın, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de aralarında bulunduğu isimlerin önümüzdeki günlerde AKP’den istifa edecekleri, eski AKP MKYK üyesi ve eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can’ın da yeni parti çalışmaları içinde yer alacağı konuşuluyor.

 

İLGİLİ HABER
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin