AKP'den 30 vekil DEVA'ya geçiyor iddiası: 2023 Hedefi Artık Hayal


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
AKP'den 30 vekil DEVA'ya geçiyor iddiası: 2023 Hedefi Artık Hayal

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisi kurulduktan sonra verdiği ilk gazete mülakatında Cumhuriyet gazetesi yazarlarından İpek Özbey'e çarpıcı açıklamalarda bulundu: 30 AKP'li vekilin Deva Partisi'ne katılacağı iddialarına ilişkin olarak, 'Diğer partilerden ciddi ilgi var.. kapımız herkese açık' yanıtını verdi. Erken seçim tartışmalarına ilişkin olarak ise sistemin bu şekilde 2023'ü göremeyeceğini öne süren Babacan '2023 Hedefi artık bir hayal' dedi.

Takip Et

- Ak Parti’den tanıdıklarımız gelip, “bir şeyler yapalım” deseydi, bu işe hiç kalkışmazdık..

"TÜRKİYE TROLLERLE YÖNETİLMEYİ HAK ETMİYOR"

- Türkiye adına hicap duyuyorum. Türkiye trollerle yönetilmeyi hak etmiyor…

- Sistem 2023’e kadar dayanamaz. çok büyük bedel ödenir...

İşte Babacan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

"2023 HEDEFİ ARTIK HAYAL"
- 2023 hedefi sizin döneminizden beri duyduğumuz bir şey… Az kaldı, hedef tutturulur mu?

2011-2012 yılında açıklamıştık. 2002’de Türkiye’nin ekonomik büyüklüğü 239 milyar dolar. 2011’e geldiğimizde 835 milyar dolar. İhracat 36 milyar dolardan 135 milyar dolara çıktı. Biz dedik ki, Türkiye bu kadar kısa sürede bunu başardıysa aynı politikaların devamıyla çok daha yüksek hedeflere ulaşabilir. 2 trilyon dolarlık ekonomik büyüklük, 25 bin dolarlık kişi başı milli gelir, 500 milyar dolarlık ihracat. Ehliyet, liyakat, istişare olsaydı, insan haklarının iyileştiği ve herkesin Türkiye için çalıştığı doğru politikalar uygulansaydı bu rakamları yakalardık. O dönemde memleket sevdası vardı. Başarının sebebi unutuldu. Başarıyı oluşturan temel ilkeler teker teker devre dışı kaldı. 2023 hedefi artık hayal.

AKP'den 30 vekil DEVA'ya geçiyor iddiası: 2023 Hedefi Artık Hayal
AKP'den 30 vekil DEVA'ya geçiyor iddiası: 2023 Hedefi Artık Hayal

- Erken seçim bekliyor musunuz?

İktidar elindeki gücü kaybedeceğini düşündüğü bir dönemde kendi eliyle seçime gitmez diye düşünüyorum. Ama 2023’e kadar da sistemin dayanabileceğini de sanmıyorum. Çok büyük bedel ödenir.

- O zaman isim vererek başka bir iddia sorayım: Gazeteci Sabahattin Önkibar, YouTube kanalında 30 vekilin AKP’den DEVA Partisi’ne geçeceğini iddia etti. Doğru mu?

"Diğer siyasi partilerin mensuplarından bize açıkcası ciddi bir ilgi var. Fakat biz kuruluş aşamasında bir prensip kararı aldık, bizlerle temas edenlere de “Yeni bir başlangıç yapıyoruz, transferlerle kurulan bir parti olmak istemiyoruz” dedik. Kurucularımıza bakın. Başka siyasi partilerde siyaset yapmış arkadaşlarımız var ama hepsi o partilerden uzunca zamandır uzak olan kişiler. Şimdi ise kuruluşunu tamamlamış olan bir siyasi partiyiz. Bizim aradığımız kriterler belli. İyi insan olsun, bir de işinde iyi olsun. Bu bir gönül işi. Birlikte çalışacağımız insanların memleket derdi olması lazım. Diğer siyasi partilerin mensubu olup da bu ülkenin geleceğini DEVA Partisi’nde gören herkese kapımız açık. Eski siyasi hastalıklara kapılmak istemiyoruz."

Röportajın tamamı: Cumhuriyet

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin