Afrin'den acı haber: Uzman çavuş Taner Kart şehit oldu, 1 yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Afrin'den acı haber: Uzman çavuş Taner Kart şehit oldu, 1 yaralı

Son dakika.. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Afrin'de terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'ndan acı haber geldi.. El yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu 26 yaşındaki Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart şehit oldu, 1 asker de yaralandı.. Şehidimizin acı haberi memleketi Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.

Takip Et

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden 'Zeytin Dalı Harekatı'nda Ordu'nun Akkuş ilçesi nüfusuna kayıtlı, 1 yıllık evli olan Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart, Cinderes bölgesinde görevdeyken el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Şahit Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart

Şehit Taner Kart'ın acı haberi Ünye ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Ünye Kaymakamı Hüseyin Güney ve askeri yetkililer Nurlu ile İlhan Kart çiftine acı haberi verirken, şehidin baba evinin olduğu sokağada Türk Bayrağı asıldı.

Şahit Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart

Şehidin eşi Ayşe Kart'ın İstanbul'da olduğu, kendisinin Ünye'ye geleceği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 12 Mart 2018 tarihinde Cinderes bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz."

DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin