
Son dakika: Afganistan'da Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin katıldığı seçim mitingine bombalı saldırı düzenlendi. Bombalı saldırıda en az 24 kişi öldü, 31 kişi ise yaralandı.
Reuters'ın son dakika haberine göre arabaya konulan bombanın patlaması sonucunda ilk belirlemelere göre 24 kişi hayatını kaybetti.
Bölgedeki hastane yetkilisi Abdul Qasim Sangin yaptığı açıklamada "Kurbanların çoğu sivil. Ölenler arasında kadınlar ve çocuklar da bulunuyor. Ambulanslar hala çalışıyor ve hayatını kaybedenlerin sayısı artabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Afganistan'da seçimler
Afganistan'da Temmuz ayında yapılması planlanan seçimler 'seçim yasasının üstünlüğünün daha iyi uygulanması, aynı zamanda şeffaflık ve seçmen kaydının temin edilmesi için' 28 Eylül'e ertelendiği açıklanmıştı.
Kaynak: Haber Oku