ABD polisi aracında uyuyan bir siyahi adamı daha vurarak öldürdü


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
ABD polisi aracında uyuyan bir siyahi adamı daha vurarak öldürdü

ABD'de bir polis şiddeti daha.. Siyahi George Floyd'un polis şiddeti nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından dün gece siyahi bir adam daha aracında uyuduğu sırada polis tarafından gözaltına altına alınmak istendi. 27 yaşındaki siyahi Rayshard Brooks isimli adam polise direnince önce elektronik şok tabancası ve ardından gerçek tabanca ile vurularak öldürüldü.

Takip Et

ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentinde dün gece polis aldığı ihbar üzerine bir fast-food restoranına ait park alanına gitti. İddiaya göre park alanında arabasının içinde uyuyan 27 yaşındaki siyahi Rayshard Brooks’u araçtan indirerek, gözaltına almak istedi. Brooks’un polise direndiği sırada şok tabancası ile vurulduğu görülürken, ardından polisin elindeki şok tabancasını alarak, olay yerinden kaçtığı anlar kameralara yansıdı. Polis, Brooks’u kaçtığı sırada vurarak, öldürdü.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
Georgia Eyaleti Soruşturma Bürosu (GBI), olayla ilgili sosyal medyada yer alan videonun incelendiğini aktarırken, Brooks’un kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin