ABD'den Rusya'ya ültimatom: Hızlı ve sert bedel öder


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
ABD'den Rusya'ya ültimatom: Hızlı ve sert bedel öder

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında, TSİ 19:00 sularında başlayan telefon görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü.

Takip Et

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki kritik Ukrayna görüşmesi Beyaz Saray'dan gönderilen basın notuna göre ABD Doğu saatiyle 11.04'te (TSİ 19.04) başladı. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Açıklamada, "Biden, Putin ile Rusya'nın, Ukrayna sınırında artan 'askeri yığılmasını' görüştü" denildi.

Açıklamada, "Başkan Biden, Devlet Başkanı Putin'e, ABD'nin müttefikleri ve ortaklarıyla tam koordinasyon içinde diplomasiye hazır olduğunu, ancak diğer senaryolar için de eşit derecede hazır olduğunu açıkça belirtti" ifadeleri yer aldı.

RUSYA'DAN ABD'YE AYNI SERTLİKLE YANIT!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD yönetiminden gelen açıklamalara yanıt verdi.

BATILI MEDYAYI HEDEF ALDI
Zaharova, batılı meyayı hedef aldığı açıklamada şunları söyledi: 

"ABD, 2 aydır her gün Ukrayna’nın, Rusya’nın saldırısına uğramak üzere olduğunu söylüyor. Ukrayna Devlet Başkanı ve bu ülkenin silahlı kuvvetler temsilcileri 2 aydır ellerinde böyle bir bilginin olmadığını söylüyorlar, şimdi de kayıtsız olmayanlardan bilgi paylaşmasını istiyorlar. Bloomberg, Der Spiegel ve adı açıklanmayan Amerikan kaynakları dışında kimsede böyle bilgi yok."

Sözcü, "Ancak görünüşe göre, Maydan olaylarının ideolojik ilham kaynakları Ukrayna’yı tam çöküşe vardırmadan rahatlamayacak. 2 aydır yeni küresel provokasyon kampanyasını hayata geçirerek sağduyu ve Ukrayna halkıyla alay ediyorlar" yorumunda bulundu.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin