AB, Putin'in Rusya'sına darbe üstüne darbe indiriyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
AB, Putin'in Rusya'sına darbe üstüne darbe indiriyor

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklama yaptı. Borrell, "Topyekûn bir savaşla karşı karşıyayız" ifadesini kullanırken Leyen, Rus medyasının Avrupa'da yasaklayacağını belirterek, “Putin'in savaşını haklı çıkarmak için artık yalanlarını yayamayacaklar” dedi. Ayrıca "Rusya’nın savaş çabalarına yardım eden Belarus’a da yaptırımlar uygulayacak” ifadeleri kullanıldı.. Emekli Amiral Semih Çetin, Rusya-Ukrayna savaşı için KRİTİK 48 saat başladı.' 48 saatte bu iş bitmezse Putin için tehlike çanları çalmaya başlayacak!.. İşte Rusya'ya uygulanacak olan yeni yaptırımlar

Takip Et

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Rus güçlerin Ukrayna'ya giriş için kullandığı Belarus'a yeni ekonomik yaptırımlar uygulayacaklarını duyurdu. 

Leyen ayrıca, Rusya merkezli Sputnik ve Russia Today yayın kuruluşlarının da AB'de yasaklanacağını bildirdi. AB Komisyonu, savaştaki bir ülke için silah alım ve teslimatını finanse edeceklerini 'tarihte bir ilk' diye duyurdu.  

SPUTNİK VE RUSSİA TODAY (RT) YASAKLANIYOR
AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Sputnik ve Russia Today ile bunlara bağlı medya kuruluşlarının AB'de yasaklanacağını bildirdi.

'TARİHTE İLK' DİYEREK DUYURDULAR
AB Komisyonu, tarihinde ilk kez savaştaki bir ülke için silah alımı ve teslimatını finanse edeceklerini açıkladı.

RUS MEDYASI AVRUPA’DA YASAKLANDI

Leyen, AB’nin Rus devlet medyası RT ve Sputnik’in AB’de yasaklanacağını söyleyerek, “Kremlin’in medya makinesini AB’de yasaklayacağız. Devlete ait Russia Today (RT), Sputnik ve yan kuruluşları, Putin’in savaşını haklı çıkarmak için artık yalanlarını yayamayacaklar” dedi.

BELARUS’A YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

Rusya’nın savaş çabalarına yardım eden Belarus’a da yaptırımlar uygulayacak” ifadelerini kullanan Leyen, Avrupa Komisyonu’nun Belarus’taki en önemli sektörlere karşı kısıtlayıcı tedbirler alacağını aktararak, “Tütün, odun ve kereste, çimento, demir ve çeliğe kadar olan ürünlerin ihracatını durduracağız” dedi. Leyen, Ukraynalı mültecilerin AB ülkelerine kabul edileceğini belirterek, “Putin’in bombalarından kaçmak zorunda kalan Ukraynalıları içtenlikle karşılıyoruz. Avrupalıların onlara gösterdiği sıcak karşılamadan gurur duyuyorum” dedi.

“TOPYEKÛN BİR SAVAŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Borrell ise yaptığı açıklamada, “Avrupa’da, sınırlarımızda topyekûn bir savaşla karşı karşıyayız. Rusya’nın saldırganlığında daha fazla sivil insan bu savaştan zarar görmeye devam ediyor. Ancak Ukraynalılar cesurca karşı çıkıyor” dedi. Borrell, Avrupa’nın Ukrayna’ya destek sağlamaya devam edeceğini belirterek, “Rusya’yı Avrupa’da yasaklayarak Ukrayna’yı desteklemeye devam ediyoruz. Ukrayna devleti ve komşu ülkeleriyle koordineli çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Rusya’ya yaptırımların genişletileceğini söyleyen Borrell, “Yaptırımlar listesine daha fazla oligark ekleyeceğiz. Bunlar, Putin yönetiminden fayda sağlayanlar kişileri kapsayacaktır” dedi. Borrell, “Avrupa’nın 27 üye ülkesi Başkan Leyen’in de belirttiği bütün gerekli önlemleri uygulayacaktır” ifadelerini kullandı.

KRİTİK SİLAHLAR AKTARILDI
Açıklamada, Belçika, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Letonya, Litvanya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Birleşik Krallık ve ABD’nin Ukrayna’ya halihazırda önemli miktarda askeri sevkiyat yaptığı ifade edilerek, Ukrayna’nın NATO müttefiklerinden Javelin füzeleri ve uçaksavar füzeleri de dahil olmak üzere kritik silahların yanı sıra milyonlarca avroluk mali yardım aldığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, “Arnavutluk, Bulgaristan, Hırvatistan, Danimarka, Macaristan, İzlanda, Kuzey Makedonya, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, Birleşik Krallık ve ABD mültecilere insani yardım teklif ediyor veya sınırlarını açıyor. Hırvatistan, Polonya ve Romanya şimdiden Ukraynalı mültecileri ağırlıyor” ifadelerine yer verildi.

Emekli Amiral Semih Çetin, Rusya-Ukrayna savaşı için snon 48 saat dedi;

Rusya Lideri Putin’in askeri harekatı amacına ulaştırmak için 48 saati bulunduğunu ifade eden emekli Amiral Semih Çetin, “Bu 48 saat içerisinde dediğim olmazsa, kırılganlık daha çok artacak ve sonuçta ben Putin’in bu şartlar oluşursa çok zararlı çıkacağını düşünüyorum” dedi. 

"PUTİN İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIŞIYOR!"

Odatv’ye konuşan emekli Amiral Semih Çetin, “Mart başına kadar bu harekatı sonlandıramazsa ondan sonra Ukrayna’nın sokak çatışmalarındaki direnci artacak Rus askerlerinin işi iyice zorlaşacak” dedi. 

“Ukraynalı yaşlı kadınların Rus askerleriyle konuştukları videolar yayınlanıyor. Oradaki askerlerin de kafası karışık” diyen Semih Çetin şunları söyledi: 

Dolayısıyla Rusya’nın 48 saat içerisinde bunu bitirmesi lazım. Bitirmesi lazım derken, Ukrayna’yı işgal etmesi lazım demiyorum. Hükümeti düşürmek istiyorsa, Putin’in hükümeti düşürmüş olarak halkının önüne çıkma zorunluluğu var. Bu olmadığı taktirde, Ukrayna’nın Batı’dan gelecek yardımlarla, dünyanın birçok yerinden gelecek desteklerle, Ukrayna’nın savaş azmi ve iradesi artacak, Rusya’nın işi zorlaşacak. Peki, bu ne getirecek? Bu Putin’in Rusya’daki konumunu da tehlikeye atacak, çünkü 52 şehirde gösteriler oldu, bu çok fazla basına yansımadı. Rusya’da da Putin’in bu harekatına, öyle söylendiği kadar çok destek yok. Geçmişe baktığınızda, İkinci Dünya Savaşı’nda Almanların Fransa’yı, Belçika’yı işgal ettiği gibi yıldırım harekatı tarzında bir gelenekleri yok Rus ordusunun. Onlar genelde, daha uzun yıpratma savaşlarıyla bu işi yapıyorlar, savunma yaparken de öyle taarruz ettikleri taktirde de öyle… En güzel örneği İkinci Dünya Savaşı’nda Almanlara karşı, Napolyon’a karşı Birinci Dünya Savaşı’nda yaptıkları savunma…”

"UKRAYNA SAVAŞI UZATMAYA ÇALIŞIYOR ÇÜNKÜ.."

Putin’in bugünkü askeri hedefi ne? Ukrayna’daki hükümeti düşürüp orada Rusya yanlısı bir hükümet kurmak. Bunu kısa sürede yapamazsa, uzadıkça karşı tarafın direnci artacak ve Rusya’nın bu savaşı kendi isteği doğrultusunda sonlandırma olasılığı düşecektir. 48 saat içerisinde bu iş bitmezse, Putin ateşkesi kabul eder, birliklerini çeker, anlamı yok bunun. Ukrayna mümkün olduğunca savaşı uzatmaya çalışıyor. 

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin