6 Şubat Depremleri - Deprem taziye ve anma mesajları


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
6 Şubat Depremleri - Deprem taziye ve anma mesajları

Türkiye, geçen yıl şubat ayında Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin acısıyla sarsıldı. 14 milyon vatandaş doğrudan etkilenirken 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti. Deprem nedeniyle Türkiye, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verdi ve ülke genelinde 7 gün süreyle milli yas ilan edildi.

Takip Et

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'nin Kahramanmaraş ve Elbistan ilçelerinde 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. Bu depremler, Türkiye ve Suriye'de büyük bir yıkıma neden oldu. 6 Şubat depremi 11 ilde yıkıma neden oldu. En çok etkilenen iller Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Kilis, Adıyaman, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa oldu. Yaklaşık 1.5 milyon bina yıkıldı veya hasar gördü. Depremden 13.5 milyon insan etkilendi.

6 ŞUBAT DEPREMİ NEDENİYLE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?
6 Şubat depremi nedeniyle 53 bin 537 kişi öldü, 107 bin 213 kişi de yaralandı.

6 ŞUBAT DEPREMİ KAÇ SANİYE SÜRDÜ
6 Şubat 2023 günü meydana gelen Maraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem 65 saniye sürdü, Elbistan'da meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci deprem ise 45 saniye sürdü.

6 ŞUBAT DEPREMİ ANMA MESAJLARI

6 Şubat depremi anma sözleri ve mesajları da depremin yıldönümü sebebiyle paylaşılmaya başlandı. Duyarlı vatandaşlar, yaşamını yitiren kişiler ve geride kalan kişileri anmak için sosyal medyada 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sözleri paylaşıyor. 

6 Şubat Depremi'nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Böylesi bir felaketin ne ülkemizde ne de dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.

6 Şubat Depremi'ni unutmadık, unutmayacağız. Kaybettiğimiz canları saygı ve özlemle anıyoruz, acılarını paylaşıyoruz.

6 Şubat 2023, Unutmadık. Unutmayacağız.

Depremin yıl dönümünde, sevdiklerimizi kaybetmiş olmanın acısı hala taze. Ancak birbirimize kenetlenerek, bu zorlu günleri birlikte aşacağımıza olan inancımızı kaybetmiyoruz.

6 Şubat'ta yaşadığımız deprem, bize hayatın ne kadar kırılgan olduğunu hatırlattı. Bugün, kaybettiklerimizi anarak, hayatta olanları daha fazla sevmek ve değer vermek için bir fırsat.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem felaketinin ardından 1 yıl geçti. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, geride kalıp yaşam mücadelesi verenlere de sabır diliyorum.

Depremin yıldönümünde yaşananları hatırlamak, gelecekteki felaketlere hazırlıklı olmak için önemlidir. Unutmayalım, birlikte güçlüyüz."

"6 Şubat Depremi'nde hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve metanet diliyor, yaraları hala taze olan herkesin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

 "Acılarla dolu bir tarih olan 6 Şubat, bize dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Birbirimize destek olmak ve sevgimizi paylaşmak, bu zor günleri daha kolay atlatmamıza yardımcı olacak."

Depremin yıldönümünde sevdiklerimizi kaybetmiş olan herkesin yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Acılarınızı paylaşıyor, güçlü olmanızı diliyoruz.

6 Şubat 2023 sabahı yüreğimiz yandı. Böyle bir felatin bir daha yaşanmaması duasıyla. Hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarına sabır diliyorum.

Allah'ım, önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan, gökten ve yerden gelecek bütün felaketlerden beni, ailemi, milletimi koru. Amin.

Bugün, geçmişte yaşadığımız depremin izlerini silmek mümkün olmayabilir, ancak birbirimize destek olarak, geleceği daha güvenli bir şekilde inşa edebiliriz. Unutmayalım, birlikte daha güçlüyüz.

6 Şubat'ta yaşanan depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, bu acı günün insanlık için bir dönüm noktası olması dileğiyle, birbirimize sevgiyle sarılmaya devam ediyoruz.


Bugün 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin de yıldönümü. Depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dilerim.

6 Şubat Depremi'nde yaşananları unutmadık, unutmayacağız. Kaybettiğimiz her canı saygı ve özlemle anıyor, bu gibi felaketlerin bir daha yaşanmaması için daha fazla önlem alınmasını umuyoruz.

Depremin yıldönümünde bir kez daha hatırlıyoruz ki, doğal afetler karşısında dayanışma ve yardımlaşma en büyük gücümüzdür. Acılarımızı birlikte paylaşıyoruz, geleceğe umutla bakıyoruz.

6 Şubat'ın yankısı hala içimizde. Ancak umutla dolu yüreklerimizle, birlik ve dayanışma ile aydınlatacağız geleceğimizi.

Sevdiklerinizi unutmadık, onları sevgi ve saygıyla anıyoruz. Başınız sağ olsun, dayanışma içindeyiz.

6 Şubat'ın acı hatıralarıyla dolu bu gün, birlik olma ve sevgiyi çoğaltma zamanıdır. Kayıplarımızı dualarla anıyoruz.

Depremin yıldönümünde yaşananları hatırlamak, gelecekteki felaketlere hazırlıklı olmak için önemlidir. Depremin yıldönümünün denk geldiği bu mübarek Miraç Kandili gecesinde Allah dualarımızı kabul, geride kalanlara hayırlı ve sağlıklı ömürler nasip etsin.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin 1. yılında sevdiklerini kaybetmiş olan herkesin yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Acılarınızı paylaşıyoruz.

Depremin acı izlerini hala hissediyoruz. Kaybettiklerimizi unutmadık, sevgi ve saygıyla anıyoruz.

 

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin