3. Yargı Paketi Geliyor: Duruşmasız Yargılama, Barolara dizayn


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
3. Yargı Paketi Geliyor: Duruşmasız Yargılama, Barolara dizayn

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Corona virüs (Covid-19) nedeniyle verilen 48 günlük tatilin ardından bugün mesaisine başladı. AKP ve MHP'nin yaklaşık 100 bin hükümlü ve tutuklunun cezaevlerinden tahliyesini sağlayan infaz ve ceza indirimini kapsayan 3. Yargı Paketi'nin devamı Meclis gündemine alınacak. Buna göre duruşmasız yargılama ve arabuluculuğun kapsamının genişletilmesi bekleniyor..

Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 48 gün aradan sonra yoğun bir gündem ile açılacak.

16 Nisan'da koronavirüs önlemleri nedeniyle çalışmalarına ara veren Meclis'te yeni dönemin önceliği tedbir olacak. Bu kapsamda, Meclis'te ilk etapta grup toplantılarının yapılması da planlanmıyor. 

Meclis Genel Kurulu'nda ilk olarak çarşı ve mahalle bekçilerinin uzun süredir beklediği kanun teklifi görüşülecek. Teklifle, on binlerce bekçinin görev ve yetkileri yeniden belirleniyor. Teklife göre, bekçiler kimlik sorabilecek, üst ve araç araması yapabilecek.

3. YARGI PAKETİ. DURUŞMASIZ YARGILAMANIN KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR

Yargının yükünü hafifletmeyi amaçlayan 3'üncü yargı paketi Adalet Komisyonu'nun gündemine gelecek.

Duruşmasız yargılama ve arabuluculuğun kapsamının genişletilmesi ile davaların hızla sonuçlandırılması öngörülüyor.

Meclis'e sunulması beklenen yeni düzenlemelerle gündem daha da yoğunlaşacak.

SİYASİ PARTİLER YASASI

Vekil transferini yasaklamak için siyasi partiler yasasında değişiklik yapılması planlanıyor.

BAROLARA DİZAYN

Ayrıca baroların seçim sistemini yenilemeye yönelik düzenlemenin hazırlıkları da sürüyor. Gıdada taklit ve tağşişe ağır yaptırımlar getiren teklif olgunlaştırılacak.

Ekonomiye ilişkin torba kanun da masada olacak. Torba kanunda, karşılıksız çek suçundan hapse girilmesini engelleyecek düzenleme yer alacak.

NÖBET USULÜ ÇALIŞACAKLAR

Bu arada corona virüsüyle mücadele kapsamında TBMM’de alınan tedbirler, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından yeni bir önlem paketi açıklanana kadar devam edecek. Bu kapsamda Meclis'teki ziyaretçi yasağı 30 Haziran'a kadar sürecek. Siyasi parti grup toplantıları yapılmayacak.

Milletvekilleri, genel kurul ve komisyon toplantılarına parti gruplarının belirlediği sayı oranında katılacak ve nöbet usulü çalışacak. Nöbetçi bakan uygulamasına ise devam edilmeyecek.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin