133'ü subay toplam 176 asker gözaltına alındı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
133'ü subay toplam 176 asker gözaltına alındı

Son dakika haberi... 133’ü subay olmak üzere toplam 176 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararlarının, FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ankesör soruşturması kapsamında yapıldığı belirtildi..

Takip Et

Soruşturma kapsamında savcılık talimatıyla gece 01.00 itibariyle operasyon yapıldı. Bu kapsamda hakkında gözaltı kararı verilen askerlerin 100'ünün Kara Kuvvetleri, 33'ünün Hava Kuvvetleri, 37'sinin Deniz Kuvvetleri, 6'sının da Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli olduğu tespit edildi. Hakkında işlem yapılan 176 askerin rütbeleri ise şöyle: 1 albay, 2 yarbay, 5 Binbaşı, 7 yüzbaşı, 100 üsteğmen, 18 teğmen, 43 astsubay.

BİR OPERASYON DA İZMİR’DE

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ yapılanmasına yönelik bir süredir sürdürülen soruşturmada, kripto örgüt üyelerinin isimleri tek tek tespit edildi. Soruşturma sonrasında 20’si muvazzaf 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Mahrem imamlarla büfe ya da ankesörlü telefonlardan görüşme yapan şüphelilerden 20 muvazzaf arasında 2 üsteğmen, 2 teğmen, 16 astsubay, 5 eski asker arasında ise 1 yarbay,  2 üsteğmen, 1 pilot yüzbaşı ile 1 astsubayın bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerden 10’unun da sivil oldukları, örgütün şifreli haberleşme sistemi ‘ByLock’ kullanıcısı ve askerlerle irtibatlı oldukları ifade edildi.

İzmir Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri, Balıkesir, Kütahya, Muğla, Amasya, Kocaeli, Adana, Batman, Çanakkale, Malatya, Diyarbakır, Konya, Kırşehir, Mersin, Manisa, Tekirdağ ve Denizli’de yaptıkları eş zamanlı operasyonda şu ana kadar 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltılar için operasyonun devam ettiği açıklandı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin