'Kızların resimlerini de görüyoruz çaktırma' diyen Dekan Orhan Acar istifa etti


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
'Kızların resimlerini de görüyoruz çaktırma' diyen Dekan Orhan Acar istifa etti

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar, video konferans görüşmesinde kameranın açık olduğunu unuttu. Acar'ın 'Kızların resimlerini de görüyoruz böylece çaktırma' sözleri büyük tepki topladı. Prof. Dr. Orhan Acar, sosyal medyada tepki çeken sözleri sonrası görevinden istifa etti.

Takip Et

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar, video konferansta olduğunu ve kameranın açık olduğunu hesap etmeyerek, öğrencilerin isimlerini okuduğu sırada; “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece çaktırma” dedi.

Odadaki başka bir kişi tarafından uyarılan Acar, “sesim de gidiyor” dedi. “Öğrenciler bu dediklerini duyarlar” denmesi üzerine ise, kameraya bakarak güldü.

Acar, cinsiyetçi söylemine karşı açılan #GaziFenDekanıİstifaEt etiketi ile sosyal medyada gündem oldu.

'Kızların resimlerini de görüyoruz' diyen Dekan istifa etti
'Kızların resimlerini de görüyoruz' diyen Dekan istifa etti

İSTİFA ETTİ
Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Acar, video konferans görüşmesinde tepki çeken “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma” sözleri sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında istifa etti.

Gazi Üniversitesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Orhan Acar’ın sosyal medya ve basına yansıyan ifadeleri nedeniyle yasal süreç başlatılmış olup, sürecin selameti açısından kendisi 13.05.2020 tarihinde istifa etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin