Bu bakan, nereye bakıyor! Çelenk, Yunan bakanın elinde patladı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Bu bakan, nereye bakıyor! Çelenk, Yunan bakanın elinde patladı

Kardak'a çelenk bırakmak isteyen Yunan Savunma Bakanı, adaya uzaktan bakmakla yetinmek zorunda kaldı.. Türk botları Kardak'a çelenk atmak isteyen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'u adaya yaklaştırmadı. Türk botlarından yapılan ikaz üzerine, Yunan bakanı taşıyan hücümbot bölgeden ayrıldı. Türk karasularını ihlal eden bakan adaya çıkamayacağını anlayınca elindeki çelengi denize atarak uzaklaşmak zorunda kaldı..

Takip Et

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Kardak bölgesine çelenk atmak üzere Yunan hücumbotu ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Kardak’a yaklaştırılmadı” denildi.

Herhangi bir gerginlik olmadan yapılan ikaz üzerine Yunanistan heyetinin türk karasularını terk ettiği bildirildi.

Yunan Savunma Bakanı Kardak'a çıkmak istedi

Yaklaşık 15 dakika süren gerginlik, Kammenos'un bölgeden ayrılmasının ardından sona ererken Yunan Savunma Bakanı denize attığı çelengin fotoğraflarını kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden paylaştı. Bu arada Ege Deniz üzerinde saat 11.00'den itibaren kime ait olduğu belirlenemeyen savaş uçaklarının sesleri duyuldu.

Yunan Savunma Bakanı Kardak'a çıkmak istedi
Kardak'a çıkmak isteyen Yunan Bakan, adaya uzaktan bakarak yetinmek zorunda kaldı..

TSK’DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kardak bölgesine çelenk atmak üzere yunan hücumbot ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Kardak'a yaklaştırılmadı. Herhangi bir gerginlik olmadan yapılan ikaz üzerine Yunanistan Heyeti Türk karasularını terk etti. Konu ile ilgili bir açıklama da Genelkurmay Başkanlığı’ndan geldi. TSK’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “28 Ocak 2018 tarihinde saat 11.30 sularında Yunan Deniz Kuvvetlerine ait Nikiforos karakol gemisi ve LS-70 numaralı sahil güvenlik botunun, Kardak Adaları bölgesine girme girişimi Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca önlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin ve milletimizin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

Yunan Bakan Kardak

Kardak krizi nasıl çıkmıştı?

Kardak krizi, Ocak 1996’da Yunanistan ile Türkiye arasında Figen Akat adlı Türk bandıralı bir geminin 25 Aralık 1995 tarihinde Bodrum açıklarında bulunan Kardak kayalıklarında karaya oturması sonucu Türk ve Yunan kurtarma ekipleri arasında anlaşmazlık çıkınca patlayan krizdir. İki ülkeyi savaşın eşiğine getiren olayın üzerinden 22 yıl geçmiştir...

KILIÇDAROĞLU O BAKAN'A "GEL DE AL" DEMİŞTİ..

BAŞBAKAN KARDAK UYARISINDA BULUNMUŞTU

Kardak krizinin yıl dönümünde Yunanistan'a uyarılarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Biz terörle mücadele ile meşgulken komşularımızın bulanık suda balık avlama hevesine kapılması hiç yakışık almaz. Bunu da hoş karşılamayız. Buna benzer bir faaliyet eğer olursa Türkiye olarak bizim her zaman tedbirimiz vardır. Hiç kimse endişe etmesin" demişti.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin