Suriyelilere vatandaşlık veriliyor! Peki 'oy' kullanacaklar mı?


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Suriyelilere vatandaşlık veriliyor! Peki 'oy' kullanacaklar mı?

Son dakika.. Erken seçim öncesinde Erdoğan'dan çok kritik bir açıklama geldi.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriyeli, Afgan ve diğer ülkelerden gelen göçmenlere ilişkin, "Burada kaçak çalışıyorlar. Vatandaşlığa alırsak, SSK’lı gibi bizim ülkemizde çalışarak ekmek kazınmış olurlar" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın seçim arifesinde yaptığı bu açıklama Türkiye gündemine adeta bomba gibi düştü.. Suriyeli, Afgan ve diğer Ortadoğu, Afrika ülkelerinden ülkemize akın eden milyonlarca göçmenin ülke genelindeki sorunları bir kenara atıldı. Şimdi herkes sığınmacıların oy kullanıp kullanamayacağını merak ediyor.. Önceki gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valilere 'Suriyeli Seçmen' iddiaları konusunda çok dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulunmuştu.

Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca Suriyeli ve diğer ülke göçmenlerine vatandaşlık vereceğini açıkladı.. Daha önceki her açıklamasında, Suriyelilerin ülkelerine geri döneceğini, iddia eden Erdoğan bugün vatandaşlık vereceğiz, dedi.  Gündeme bomba gibi düşen açıklamaya tepkiler de çığ gibi geldi..

SURİYELİLER OY KULLANABİLECEK Mİ?

Siyasi partilerin ittifak kararı, CHP'de Muharrem İnce sürprizi, İYİ Parti'de Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu faktörü seçim anketlerine de büyük oranda yansıdı. Açıklanan her ankette açık ara bir hüsranla yüzleşen 'Cumhur İttifakı' 'Suriyelilere vatandaşık' çıkışıyla tepkilerin hedefi haline geldi.  Peki Suriyeliler oy kullanabilecek mi? 

"Suriyelilere 12 Mayıs'a kadar vatandaşlık verilirse 24 Haziran seçimlerinde oy kullanabilecekler."

(ÜNİVERSİTELER) BİLİYORSUNUZ YÖK BANA BAĞLI. BÖLEBİLİRİZ DEDİK!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da gerçekleşen Gençlik Festivali’nin açılışına katılarak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan tepkilere neden olan üniversitenin bölünmesine yönelik, “İstanbul Üniversitesi’nin şu andaki öğrenci kapasitesi 105 bin. Bu 105 bine varan kapasite kaliteyi düşürüyor. Kaliteyi düşürdüğü için bir YÖK’te bir çalışma yaptık. Biliyorsunuz YÖK bana bağlı. Bu çalışmayı yaptıktan sonra da burayı bölebiliriz dedik. Fakültelerdeki öğrenci sayısı esas alınarak bir bölünme yapılacak. İlk Çapa Tıp’ın ismi İbn-i Sina olsun dedik ama tepki aldık. Sonra bir toplantı yaptık. Cerrahpaşa’yı ayırmaya karar verdik. O ikisinin de öğrenci kapasitesi 50-52 bin civarına geldi. Şimdi böyle bir noktaya geldiler. Ama her ikisinde de İstanbul Üniversitesi adı var. Hatta logosunu da kullanma konusunda çalışmalar yapılıyor” dedi.

İLGİLİ HABER

SURİYELİLERE FASLILARA, CEZAYİRLİLERE VATANDAŞLIK

Türkiye'deki Suriyeli, Faslı Cezayirli, Afganistanlı göçmenlere vatandaşlık verileceğini belirten Erdoğan, “Ben Mısır Çarşısındaydım, orada dolaşırken, hemen hemen her dükkanda baktım ki Suriyeli var, orada çalışıyorlar ama bazıları kaçak çalışıyorlar. Faslı var, Cezayirli var. Baktım ki daha vatandaş olamamış. Ama hemen hemen hepsi de anlaşılabilecek kadar Türkçe konuşuyorlar. Bizde kendimize bir hedef belirledik dedik ki, biz bu insanları gerekirse vatandaşlığa alalım. Vatandaşlığa almadığım zaman kaçak çalışıyorlar vatandaşlığa alırsak kimisi doktor, mühendis, avukat, ebe var içlerinde bunları bizim vatandaşımız olursa hiç olmazsa vatandaşımız olarak SSK'lı gibi bizim ülkemizde çalışarak ekmek kazınmış olur. Biz bakalım onlar geçinsin yok kendi kendini geçindirir hale gelir” diye konuştu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin