Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri belli oldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri belli oldu

Son dakika gelişmesi: Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklandı. MEB, sözleşmeli öğretmen alımında mülakata kalanları açıkladı ve mülakat yerleri belli oldu.

Takip Et

Öğretmen adayları, mülakat yerlerini http://mebbis.meb.gov.tr vehttp://ikgm.meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulayabilecekler.

Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklandı. 2017 öğretmen alımları için yapılacak olan mülakatlar nisan ve mayıs aylarında gerçekleşecek. Adaylar, sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerini MEB'e bağlı olan İKGM üzerinden öğrenebililer. Sınav takvimine göre yerlerin dün açıklanması bekleniyordu ancak bir gün gecikmeli açıklandı.

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için ön başvurular bilindiği üzere 15-21 Mart 2017 tarihleri arasında yapılmıştı.  Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek. Bakanlığı’na bağlı olan http://mebbis.meb.gov.tr vehttp://ikgm.meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulayabileyecekler.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin