Son dakika: Türkiye'den Kuzey Irak'a geçişler durduruldu. Uyarı geldi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Türkiye'den Kuzey Irak'a geçişler durduruldu. Uyarı geldi

Son dakika gelişmesi.. Kuzey Irak'ta referandum sürerken Habur Sınır Kapısı tek taraflı olarak kapatıldı. Sadece Türkiye'den Kuzey Irak'a geçişe izin veriliyor. Öte yandan Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından Kuzey Irak'a seyahat uyarısı yapıldı. Uyarıda, IKBY kontrolündeki Duhok, Erbil ve Süleymaniye’yi de içerecek şekilde genişletilmesi uygun görülmüştür. denildi

Takip Et

IKBY Başkanı Mesud Barzani tüm dünyanın uyarına rağmen rest çekti ve referandum başlatıldı. Kuzey Irak'taki kürt nüfüsü bu sabah saatlerinden itibaren sandık başına gidiyor. Şu sıralar oy verme işlemi sürüyor.. Türkiye başta olmak üzere pek çok ülkenin meşru görmediği bağımsızlık referandumunda oy verme işlemi sabah 8.00 itibariyle başladı. Sınır ötesi tezkeresini meclisten geçiren Türkiye diken üzerinde. Referandumun gerçekleşmesinin ardından Türkiye MGK'da alınan kararları devreye sokacak.

İki gün önce gerçekleşen Bakanlar Kurulu’nda, Kuzey Irak’ın tüm ihtiyaçlarının yüzde 70’ini Türkiye’den sağladığına dikkat çekildi.

İLGİLİ HABER

CNNTÜRK'ün haberine göre,  Bu nedenle, Türkiye’nin dış ticaretine olumsuz yansıması olsa da Habur Sınır Kapısı’nın kapatılması ve ihracatın durdurulması benimsendi. Aynı şekilde IKYB’den petrol alımı da durdurulacak. 

DIŞİŞLERİNDEN KUZEY IRAK'A SEYAHAT UYARISI

Dışişleri Bakanlığı IKBY'ye seyahat uyarısında bulundu. Açıklamada, "Irak’ın IKBY dışındaki vilayetleri için daha önce yapılan seyahat uyarısının IKBY kontrolündeki Duhok, Erbil ve Süleymaniye’yi de içerecek şekilde genişletilmesi uygun görülmüştür" denildi.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin