Son dakika: Sözde Kürdistan referandumu başladı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Sözde Kürdistan referandumu başladı

Sözde Kürdistan hayali kuran IKBY Başkanı Mesut Barzani, tüm dünyanın uyarıları tehditlerine rağmen rağmen referandumunu gerçekleştiriyor. Oy verme işlemi saat 08:00 itibariyle başladı. İran topçu atışlarıyla Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK/PYD noktalarını vuruyor. Türkiye DIşişleri Bakanlığı 'REferandumu tanıyoruz. Yok hükmündedir' Açıklaması yaptı. TSK Kuzey Irak sınırında tatbikatlarını sürdürüyor..

Takip Et

Irak'ın Kuzeyinde Türkmen Kenti Kerkük'ü de içine alan bir Kürt devleti (Kürdistan) kurmak isteyen Mesut Barzani, Türkiye ve dünya ülkelerinin tüm ikazlarına uyarılarına rağmen, üstelik küstah açıklama ve tehditlerle referandum konusunda geri adım atmayacağını açıklamış ve son olarak dün gece saatleirnde referandumun yapılacağını ilan etmişti. Referandum bu sabah resmen başladı. İlk oyun saat 08:00’da atıldığı referandumda, Kürdistan devletinin kurulması ve Irak'ın toprak bütünlüğünün parçalanması oylanıyor.
 

İLGİLİ HABER

IRAK VE SURİYE TEZKERESİ MECLİS'TEN GEÇTİ

TSK'nın sınır ötesi operasyonuna yani Irak topraklarına girebilmesine izin veren tezkere de AKP, CHP, MHP mutabakatıyla uzatıldı. Başbakan Binali Yıldırım ise “Operasyon dahil her seçenek masada” diye Barzani'yi son bir kez daha uyardı.

Barzani referandum oyunu kullandı

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ(TSK) ÜST SEVİDEN TATBİKATI SÜRDÜRÜYOR

TSK da Habur'da sürdürdüğü tatbikatın seyiyesini yükseltti. Tank, top ve zırhlı araçlar ile personel sayısına takviye yapıldı. Tanklar yoğun şekilde manevra yapıp savaş pozisyonu aldı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, dün akşam yaptığı son açıklamada yine bağımsızlık vurgusu yaptı.

İLGİLİ HABER

TÜRK DIŞİŞLERİ: YOK HÜKMÜNDE ESEFLE KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimindeki (IKBY) sözde bağımsızlık referandumu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada kararın esefle karşılandığı ifade edilirken, referandum sonuçlarının yok hükmünde olduğu belirtildi.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
''Referandumu izleyen dönemde ortaya çıkacak ortamı istismar etmek isteyebilecek bazı radikal unsurların ve teröristlerin milli güvenliğimizi hedef alan eylemlere kalkışması halinde ve Irak genelinde milli güvenliğimize yönelik her türlü tehdit karşısında uluslararası hukuktan ve TBMM’nin verdiği yetkiden kaynaklanan tüm önlemleri alacağımızı bir kere daha vurguluyoruz.''

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin