Son dakika: Suudi Arabistan'da askeri darbe 'DRONE' iddiası!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Suudi Arabistan'da askeri darbe 'DRONE' iddiası!

Son dakika haberi.. Suudi Arabistan'da askeri darbe girişimi başladığı iddia edildi.. İddiaya göre Veliaht Prens Selman Karşıtı bir grup ordu mensubu kraliyet binasını bastı. Başta başkent Riyad olmak üzere ülkenin bir çok kentinde çatışmalar yaşanıyor.. Amerikan basınında yer alan haberlere göre de Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alukas Nepils'in başını çektiği bir grup, Veliaht Prens'e karşı darbe girişimine başladı.. Öte yandan Arap medyasında yer alan bilgilere göre Kral Selman bin Abdülaziz'in güvenlik amaçlı askeri hava üssüne götürüldüğü bildirilirken, Riyad polisi, Saray'ın yakınlarında izinsiz olarak uçuş yapan bir insansız hava aracını (drone) tedbir amaçlı imha etmek için ateş açtıklarını açıkladı!

Takip Et

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da veliaht prensi Muhammed bin Salman'ın sarayının yakınında silah sesleri yükseldi. Silah seslerinin yükselmesi Suudi Arabistan'da darbe söylentilerini de beraberinde getirdi.

SUUDİ KAYNAKLAR: DRONE DÜŞÜRDÜK!
Öte yandan Reuters'in haberine göre, üst düzey bir Suudi yetkili, güvenlik güçlerine bağlı birliklerin başkent Riyad’da bir drone’u düşürdüğünü bildirdi. 

Suudi devlet ajansına konuşan Riyad polis sözcüsü, kentin Khozama bölgesindeki kontrol noktasında bir drone’un tespit edildiğini ve ‘kurallara göre ilgilendiklerini’ kaydetti. Sözcü, bu sırada meydana gelen bir zarar ya da hasar olup olmadığıyla ilgili olarak bilgi vermedi. 

KARŞI DARBE Mİ?

Hareketli dakikaların yaşandığı bölgede güvenlik güçleri alarm seviyesine geçti. Sosyal medyada yayılan görüntülerde silah sesleri ve çatışmaların olduğu görülüyor. Suudi Arabistan’da Kral’a karşı darbe yapıldığı iddiaları gündeme geldi.

SON DAKİKA.. SUUDİ ARABİSTAN'DA ASKERİ DARBE GİRİŞİMİ İDDİASI..

Suudi Kraliyet binası ve çevresinde çok şiddetli çatışmalar yaşandığına dair bilgiler geliyor.. 

Suudi Ordusuna ait Savaş Uçakları ve askeri helikopterler Riyad üzerinde uçuyor.. Kraliyet ailesi mensubu bazı prensler sosyal medya hesaplarından çatışmalara ilişkin videolar ve fotoğraflar paylaştı..

KORGENERAL ALUKAS, DARBE GİRİŞİMİNİN BAŞINI ÇEKİYOR

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alukas Nepils'in başını çektiği bir grubun darbe girişimi olduğu öne sürüldü.

Son dakika: Suudi Arabistan'da darbe oluyor

ASKERLER KRALİYET BİNASINI BASTI!

İddiaya göre, Kral karşıtı bir askerler Kraliyet binasını bastı. Bir çok kraliyet muhafızı mevzilerini bırakarak kaçtığı belirtiliyor..

Son dakika: Suudi Arabistan'da darbe oluyor
Kral, korumaları tarafından uzaklaştırılmış, 33 yaşındaki Amerikancı Veliaht Prensi Selam'ın halen binada olduğu iddia ediliyor..
Darbe girişiminin yaklaşık 21:00 sularında başladığı ve ülkenin çeşitli kurumlarında çatışmaların yaşandığı haberleri geliyor..

KRAL SELMAN'IN BİR ASKERi ÜSSE GÖTÜRÜLDÜĞÜ BİLDİRİLİYOR

İsrail'in büyük tirajlı gazetelerinden Jerusalem Post Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Başkanlık Sarayı içinden ve çevresinden çatışma, ağır silah sesleri geliyor. Sosyal medyadaki videolarda saray çevresinden kesintisiz olarak silah sesleri geldiği duyuluyor. Yine kanıtlanmamış iddialara göre Kral Selman, saraydan çıkartılarak bir askeri üsse götürüldü. 

AYRINTILAR GELECEK..

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin