Son dakika: Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden 9 genç tutuklandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden 9 genç tutuklandı

Son dakika. 9 Üniversite öğrencisi tutuklandı.. Boğaziçi Üniversitesi'nde, Afrin'de şehitlerini anmak için lokum dağıtan öğrenci grubuna saldıranlara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 öğrenciden 9'u tutuklandı, 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adliyenin önündeki meydanda toplanan öğrencilerin aileleri ve arkadaşları "Eğitim hakkı engellenemez. Gençliğe, üniversiteye, Boğaziçi'ye özgürlük" yazılı pankart açtı.

Takip Et

Boğaziçi Üniversitesi'nde 19 Mart'ta çıkan olayların ardından gözaltına alınan 16 öğrenciden, 15'i bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca dosya üzerinden işlemleri tamamlanan öğrenciler, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderildi.

Boğaziçi Üniversite Öğrencileri tutuklandı

Tutuklanması talep edilen 15 öğrenci, nöbetçi mahkemece sorgulandı.

15 öğrenciden 9'u tutuklandı, 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada adliye önünde grup adına basın açıklaması okuyan Tilbe Akın, "Kampüste demokratik hakkını kullanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik polis operasyonlarında 22 Mart-3 Nisan tarihleri arasında toplam 26 öğrenci gözaltına alındı. 10'u farklı tarihlerde serbest bırakılırken, 16'sı hala gözaltında" dedi. "Üniversitelerde özgür düşünceyi savunmaya devam edeceğiz" diyen Akın, "Gözaltılar derhal serbest bırakılsın, üniversiteler üzerindeki baskılar son bulsun" diye konuştu.  

Boğaziçi Üniversite Öğrencileri tutuklandı

"Çocuklarımızın her zaman yanında olacağız"

Daha sonra gözaltına alınan öğrencilerden birinin babası olan Mustafa Kök konuştu.  Kök, "Bir süreç yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde gerek benim çocuğum, gerekse başka çocuklar gözaltına alındı. Gözaltına alınan çocuklarımızın şu anda yargıda ceza alacak hiçbir şekilde ceza alacak bir şey yaptığını düşünmüyoruz" dedi.

"Çocuklarımızı almaya geldik"

Gözaltında olan bir başka öğrencinin velisi de, "Çocuklarımız ifade ve düşünce özgürlüğünün gereğini yapmışlardır. Üniversite ortamında olması gereken özgürlükleri kullanmışlardır. Buraya çocuklarımızı almaya geldik" diye konuştu. DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin