Alanya'da yine yangın: Turistler hortumla müdahale yapıyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Alanya'da yine yangın: Turistler hortumla müdahale yapıyor

Son dakika. Turizm cenneti Alanya 2 gündür adeta cenennemi yaşıyor.. Çevresinde oteller, tarım alanları ve yerleşim yerlerinin bulunduğu turistik Kargıcak Mahallesi'nde makilik alanda bu sabah saat 9.00 sularında yangın çıktı. İtfaiye yangını söndürmek için büyük çaba sarf ediyor. Yangının sıcaklar ve rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine sıçradı. Edilinilen bilgiye göre şimdiye kadar 2 villa yangında kül olurken, 1 villlaya da itfaiye ekipleri müdahalede bulunuyor. Bölgede yerleşik olarak yaşayan ve tatil için gelen yabancı turistler de hortumlarla yangın söndürme çalışmalarına destek oluyor..

Takip Et

Alanya'nın merkez mahallelerinden olan Karkıcak Mahallesi oteller, seralar ve yerleşim yerlerinin yoğun olarak bulunduğu bir mahalle. Bu sabar saat 09.00 sularında makilik alanda yangın başladı. Yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri karadan müdahale ederken, bir helikopter de havadan müdahaleye başladı.

Alanya Kargıcak Yangın Son dakika

Yüksek sıcaklık ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, sera, muz bahçesi ve villalara sıçradı.  Havadan ve karadan müdahalede bulunulan yangında 2 villa kül oldu, bir villayı söndürme çalışmaları devam ediyor.

Alanya Kargıcak Yangın Son dakika, Turistler yangın müdahale

"TURİSTLER HORTUMLA YANGINA MÜDAGALEDE BULUNUYOR"

İtfaiye ekipleri, alevlerin yakındaki okula sıçramaması için çevresine su sıkarak önlem aldı.  Bölgede tatil yapan turistler de hortumlarla su sıkıp kovalarla su taşıyarak, söndürme çalışmalarına destek oluyor.  

Alanya Kargıcak Yangın Son dakika

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlerin çevredeki villa, otel ve evlere sıçramaması için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Alanya Kargıcak Yangın Son dakika

DÜN BAŞLAYAN SAPADERE KANYONU YANGINI KISMEN SÜRÜYOR

Dün de Alanya kırsalındaki Sapadere Kanyonu mevkiinde çıkan yangında 10’a yakın ev küle dönmüştü, 10 hektarlık ormanlık alan da yanmıştı. Bu yangının da kısmen ve bazı noktalarda devam ettiği bildirliyor..

Alanya Kargıcak Yangın Son dakika

(DHA)

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin