Son dakika: ABD, Soğuk Savaş anlaşmasından çekiliyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: ABD, Soğuk Savaş anlaşmasından çekiliyor

Son dakika... Trump'ın skandal açıklamalarına bir yenisi daha eklendi.. Dünyayı ateşe atacak kararı açıkladı.. ABD Başkanı Trump, Rusya ile imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekileceklerini açıkladı. Karara Rusya çok sert bir açıklamayala cevap verdi. Rusya, "Çok tehlikeli bir adım" dedi... Bu kararla ABD, olası 3. Dünya savaşının kapılarını sonuna karar açmış oldu..

Takip Et

ABD önemli haber kanallarından Fox News televizyonuna konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Washington'un Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması'ndan çekilme kararının, Rusya'nın anlaşma kapsamındaki şartları yerine getirmemesinden kaynaklandığını öne sürdü.

RUSYA'DAN SERT YANIT: ÇOK TEHLİKELİ BİR ADIM

Rusya, ABD Başkanı Donald Trump'ın 1987’de Sovyetler Birliği ile imzalanan Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması’ndan çekileceği yönündeki açıklamasına yanıt verdi: "Çok tehlikeli bir adım." 

KISA VE ORTA MENZİLLİ FÜZE KULLANIM ANLAŞMASI NEDİR

Sovyetler Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri arasında nükleer silahların sınırlandırılması konusunda yapılan iki taraflı antlaşma. Bu anlaşmaya göre taraflar ellerinde bulundurdukları orta ve kısa menzilli nükleer silahların (INF) tümünün ortadan kaldıracak ve üretimleri yasaklanacaktı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin