Son dakika: 15 CHP'li vekil, İYİ Parti'ye geçiyor. İYİ Parti Meclis'e giriyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: 15 CHP'li vekil, İYİ Parti'ye geçiyor.  İYİ Parti Meclis'e giriyor

Son dakika.. İYİ Parti Meclis'e giriyor.. İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği tartışılırken CHP ve İYİ Parti sürpriz bir karara imza attı.. İddiaya göre, CHP'den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye geçiyor. İYİ Parti'nin grup kurmasıyla seçime girmesi sağlanacak.

Takip Et

CHP ile İYİ Parti arasında bugün gerçekleşecek görüşme öncesinde flaş bir iddia siyaset kulislerini hareketlendirdi. 

CHP ve İYİ Parti'nin yapılan görüşmeler neticesinde anlaştığı ve 15 CHP milletvekilinin İYİ Parti'ye geçeceği öne sürüldü.

Bu hamle ile İYİ Parti'nin TBMM'de grup kurarak seçime girmesinin sağlanacağı belirtildi

İLGİLİ HABER

15 CHP’li milletvekili geçtiği takdirde, 5 milletvekili olan İYİ Parti TBMM’de grup kurma sayısına ulaşacak.

İLGİLİ HABER

İYİ Parti TBMM grubu olarak cumhurbaşkanı adayını gösterebilecek. Yani 100 bin imzaya gerek kalmadan Meral Akşener’in adaylığını bu şekilde gerçekleştirebilecekler.

CHP ile İYİ Parti kurmayları görüşüyor. Saat 16.00'da CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İYİ Parti'ye ziyarette bulunacak. İYİ Parti, CHP'li vekillerin katılmasıyla seçime katılma konusundaki tartışmaları noktalamış olacak. CHP Grup Başkanvekili Altay'ın, saat 13.30'da açıklama yapması bekleniyor.

YSK BAŞKANI SADİ GÜVEN'DEN İYİ PARTİ AÇIKLAMASI GELDİ

YSK Başkanı Sadi Güven, "Herhangi bir siyasi parti ile ilgili bir tespitimiz olmadı. Kayıt tutma yetkisi Yargıtay Başsavcılığı'na ait. Bunları değerlendirmek YSK'ya ait." dedi.

"İYİ Parti'nin, CHP'li vekillerin katılmasıyla seçime girmesi ümkün mü?" sorusuna yanıt veren Güven, "Siyasi partilerin ne şartlarda seçime gireceğinin hükümleri belli. Farazi şeylere yorum yapamam." diye konuştu.

YSK Başkanı Sadi Güven, bugün yaptığı açıklamada seçim takvimi için uyum yasasının çıkması gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, "Türkiye yönetilemez hale geldi. Erdoğan bulunduğu bu sıkışık halden kurtulmak için en ufak bir tereddüt göstermiyor. 24 Haziran'daki seçimlere katılıp katılamamasının şartları bellidir. Geldiğimiz noktada demokrasinin taharrip edilmesini kabul edemeyiz. Yargıtay Başsavcılığı'ndan istenen belgede lehine karar olmasına rağmen karar alınamaması müspettir. Siyasi tasarruflarda bulunulması kabul edilemez. YSK'nın bir demokrasi ayıbına zorlanması, imza atmaması ve atamamasına imkan sağlamak istiyoruz. YSK'nın iktidar ve OHAL ile baskı altında kalmamasını istiyoruz. Demokrasi bizim için değil, herkes içindir. Bu sebeple, demokrasinin kazanması için, yargının siyasikararının ortadan kaldırılması için 15 sayın milletvekili, istifa ederek İYİ Parti'ye katıldılar."

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin