Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı

Dün gece saatlerinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı PKK terör örgütü soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan HDP eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı.. Demirtaş ve Yükseddağ'ı savcılık tutuklama istemiyle sabah saatlerinde mahkemeye sevk etmişti.

Takip Et

HDP eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı

Terör soruşturması kapsamında gece Diyarbakır'daki evinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklanması talebiyle sevk edildiği Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Terör Örgütü PKK soruşturması kapsamında gözaltına alınıp sorgusunun ardından tutuklanan HDP'li Selahattin Demirtaş'ın suç dosyası ise bir hayli kabarık. İşte Demirteş'a yöneltilen suçlamalar:

Selahattin Demirtaş'ın fezlekelerinde, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak","Terör örgütü Propagandası" ve "örgüt adına suç işlemek" gibi suçları işlediği yer alıyor.

EŞ BAŞKAN FİGEN YÜKSEKDAĞ HAKKINDA SUÇLAMALAR:

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında yargıtay ceza onaması kararı vermişti..

Yüksekdağ, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü propagandası yapmak, suç işlemeye alenen tahrik, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma, suçu ve suçluyu övmek." suçlamalarıyla yargılanıyor, Yüksekdağ'ın 7.5 aylık kesinleşen hapis cezasını çekmesi için tutuklanması gündeme geldi.

 

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin