HDP'ye PKK operasyonu: Demirtaş ve Yüksekdağ gözaltına alındı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
HDP'ye PKK operasyonu: Demirtaş ve Yüksekdağ gözaltına alındı

Son dakika, HDP'ye yönelik 7 ilde eş zamanlı terör örgütü operasyonu.. Operasyon kapsamında çok sayıda gözaltı var.. Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan gözaltına alındı. Yine çok sayıda HDP'li vekilin evine polislerin gittiği ve gözaltı kararları olduğu belirtiliyor. Gelen ilk bilgilere göre gözaltına alınan vekiller arasında Gülse Yıldırım, Leyla Birlik, Sırrı Süreyya Önder Ziya Pir, Nursel Aydoğan, İdris Baluken ve Abdullah Zeydan da bulunuyor.. İçişleri Bakanlığı son dakika açıklaması yaptı: 13 gözaltı kararı verildi, 11 HDP'li vekil gözaltına alındı..

Takip Et

Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği terör operasyonu kapsamında HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ın Ankara'daki evinde ve Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'daki evinde arama yapılıyor.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki evinde gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Gelen ilk bilgilere göre gözaltına alınan vekiller arasında Gülse Yıldırım, Leyla Birlik, Sırrı Süreyya Önder Ziya Pir, Nursel Aydoğan, İdris Baluken ve Abdullah Zeydan da bulunuyor.. 

İLGİLİ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gözaltına alındı.

Selahhadin Demirtaş Gözaltına alındı,Demirtaş Tutuklandı mı?

HDP Eş Başkanı Demirtaş twitter hesabından bu mesajı attı:

Öte yandan HDP Genel Başkanı Selahattin Demitaş hakkında da gözaltı kararı bulunurken bazı HDP'li milletvekillerinin evlerinde de arama yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

HDP'Lİ VEKİLLER GÖZALTINA ALINIYOR
Ayrıca yine HDP'li vekillerin evlerine de polis baskını yapıldığı ve gözaltı kararı verildiği belirtiliyor. İsmi geçen vekiller arasında Ferhat Encü, Leyla Birlik, Ziya Pir, Mehmet Aslan, Selma Irmak ve Nursel Aydoğan var.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin