Savcılık 'dolar' soruşturması başlattı.. SPK'dan 'yalan haber' uyarısı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Savcılık 'dolar' soruşturması başlattı.. SPK'dan 'yalan haber' uyarısı

Son dakika haberi... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ekonomik krize ilişkin bir açıklama yaptı.. Açıklamada, Ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında, TCK'nın, Bankacılık Kanunu, SPK mevzuatı ve ilgili kanun maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmıştır. denildi. Öte yandan SPK'da bir açıklama yaparak halka açık banka ve şirketler hakkında yalan haber yapanlar hakkında gerekli yasal adımların atılacağı uyarısında bulunuldu..

Takip Et

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik; 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki güçler tarafından gerçekleştirilen, Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal barışını, iç huzurunu, birliğini ve ekonomik güvenliğini hedef alan ekonomik saldırılar kapsamında; bu amaca hizmet eder mahiyette her türlü yönlendirici haber, yazılı ve görsel yayın, operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile birlikte, ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında, TCK’nın, bankacılık Kanunu, SPK mevzuatı ve ilgili kanun maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

SPK'DAN 'YALAN HABER' YAPANLARA UYARI

SPK'dan yapılan açıklamada, "Halka açık banka ve şirketler hakkında yalan yanlış haber ve açıklamaları yapanlar, yayınlar hakkında her türlü yasal işlem yerine getirilecektir" denildi.
Son dakika haberi! 

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) yapılan açıklamada, sermaye piyasalarının etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişi için tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Halka açık banka ve şirketler hakkında yalan yanlış haber ve açıklamaları yapanlar, yayınlar hakkında her türlü yasal işlem yerine getirilecektir" denildi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin