Nerede oy kullanacağım? Seçim yasakları neler? İşte detaylar


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Nerede oy kullanacağım? Seçim yasakları neler? İşte detaylar

Büyük gün geldi çattı. 16 Nisan pazar günü(yarın) Türkiye kaderini belirleyeceği bir referandum için sandık başına gidecek.. Yüksek Seçim Kurulu(YSK)Referandum yasakları açıklandı! 16 Nisan oy kullanma saatleri ve yerleri.. e-DEVLET SEÇMEN SORGULAMA sistemi işte tüm bilgiler..

Takip Et

16 Nisan anayasa değişikliği referandumu ile ilgili bazı ayrıntılar haberimizde.

REFERANDUM OY KULLANMA SAATLERİ

Referandumda bazı iller 1 saat erken başlayacak oy verme işlemlerine. 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği Halkoylamasında oy kullanırken dikkat etmeniz gereken konular aşağıda belirtilmiştir.

Oy Verme Saatleri:

Saat 07.00 – 16.00 arası: Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis

Saat 08.00 – 17.00 arası: Yukarıdaki illerin dışında kalan diğer iller ise saat sabah 8'den akşam 5'e kadar referandum oylarını kullanabilecekler.

NEREDE OY KULLANACAĞIM: YSK SİTESİ, KAYDINIZI BURADAN KONTROL EDİN

e-DEVLET SEÇMEN SORGULAMA | TIKLAYIN

Referandumda nerede oy kullanacağınızı biliyor musunuz? YSK seçmen sorgulama işlemlerinizi haberimizden yapabilirsiniz. Referanduma sayılı günler kaldı. 16 Nisan’da oy vermek için YSK sitesinden TC kimlik numaranızla kaydınızı kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer kayıt oluşturmazsanız oy kullanamazsınız.

16 Nisan Referandumu, Nerede oy kullanacağım,referandum yasakları neler

ÖĞRENCİLER NASIL OY KULLANACAK?

26 Şubat’ın oy kullanabilmek için son tarih olduğuna dikkat çeken Muhtar Bilen, okudukları şehirde oy kullanmak isteyen öğrencilere de uyarılarda bulundu. Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Sülbiye Bilen, "Ailelerinden uzakta okuyan öğrencilerin eğer yurtta kalıyorlarsa öğrenci belgesi ve yurttan aldığı belge ile nüfus müdürlüğüne giderek işlemlerini yapabilir. Öğrencilerin, okudukları şehirde oy kullanmaları için nüfus müdürlüklerine giderek kaldıkları adresi bildirmesi gerekiyor. Eğer kiralık bir evde kalıyorsa, kira sözleşmesi veya herhangi bir fatura ile başvurmaları lazım. Eğer bir akrabasının, yakınının ya da arkadaşının yanında kalıyorsa, ev sahibi ile birlikte nüfus müdürlüğüne gitmesi şart. Bu işlemleri yapmayan üniversite öğrencileri, okudukları şehirde oy kullanamayacak" ifadelerini kullandı.

Muhtar Bilen, vatandaşların listelerde isimlerinin olup olmadığını Yüksek Seçim Kurulunun resmi internet sitesinden de öğrenilebileceğini sözlerine ekledi.

LİSTEDE İSMİ OLMAYAN SEÇMENLER

Seçmen listelerinin bugün askıya çıktığını ve 26 Şubat tarihine kadar askıda kalacağını dile getiren Eskişehir Tepebaşı Bölgesi Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Sülbiye Bilen, vatandaşların listeleri mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini söyledi. Bilen, "Vatandaşların oylarını nerede kullanacakları henüz belli değil. Bugün sadece liste olarak belirlendi. Listelerde adı olmayanlar bu süre içerisinde vatandaşların herhangi bir faturalarıyla ve adres beyan formlarıyla birlikte ilgili nüfus müdürlüğüne başvurması gerekiyor. Nüfus müdürlüğünden alınan imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ile birlikte İlçe Yüksek Seçim Kuruluna götürmeleri lazım. Oraya verdiklerinde seçmen listelerinde isimleri çıkmış olacak" dedi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin