Merkez Bankası faizi yüzde 17,75'e yükseltti: Dolardan sert tepki


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Merkez Bankası faizi yüzde 17,75'e yükseltti: Dolardan sert tepki

SON DAKİKA: Merkez Bankası politika faizini yüzde 17,75'e yükseltti. Kararın Kararın ardından dolardan ilk tepki geldi.. Dolar 10 kuruşluk düşüşle 4.46 TL'nin altına inse de kısa sürede tekrar 4.48 TL üzerine çıktı

Takip Et

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası, politika faizinde 125 baz puan artışa gitti.  

TCMB, 23 Mayıs'ta gerçekleştirdiği ara PPK'da, geç likidite penceresi (GLP) borç verme faiz oranını 300 baz puan artırmasının ardından 28 Mayıs'ta yaptığı açıklama ile sadeleşme adımı atmıştı.

Ayrıca, TCMB, para politikası operasyonel çerçevesine ilişkin sadeleşme sürecinin tamamlanmasıyla 1 Haziran'dan itibaren bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının Merkez Bankası politika faizi olacağı ifade edilmiş ve bu kapsamda politika faizi yüzde 16,50'ye çekilmişti.

Dolar kaç TL oldu - Son dakika

DOLARDA 4.46 TL'NİN ALTINA DÜŞTÜ

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi 4.57 TL'nin üzerini gören dolar kuru, karar sonrası 4.46 TL'nin altını gördü.
Dolar/TL, güne yükselişle başladı. Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından kur 4,46'nın altına indi.

Euro ise 5,33 civarında işlem görüyor.

Ticaret savaşı endişeleri nedeniyle yarın başlayacak G7 zirvesinin öneminin de arttığını belirten uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 4,55-4,65 bandının izlenmesi gerektiğini, bu seviyelerin kırılması durumunda kırılma yönüne doğru hareketin ivme kazanabileceğini söyledi.

Sadeleştirme adımı sonrası ilk PPK

TCMB, 23 Mayıs'ta gerçekleştirdiği ara PPK'da, geç likidite penceresi (GLP) borç verme faiz oranını 300 baz puan artırmasının ardından 28 Mayıs'ta yaptığı açıklama ile sadeleşme adımı atmıştı. TCMB, para politikası operasyonel çerçevesine ilişkin sadeleşme sürecinin tamamlanmasıyla 1 Haziran'dan itibaren bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının Merkez Bankası politika faizi olacağı ifade edilmiş ve bu kapsamda politika faizi yüzde 16,50'ye çekilmişti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin