Katil Uğur Koçyiğit Minik Eylül'ün Cesedini Elleriyle Diktiği Direğin Dibine Gömmüş


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Katil Uğur Koçyiğit Minik Eylül'ün Cesedini Elleriyle Diktiği Direğin Dibine Gömmüş

Türkiye'yi yasa boğan cinayetin detayları gün yüzüne çıkmaya başladı.. 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'yı öldüren katil komşu Uğur Koçyiğit, cesedi kendi elleriyle diktiği elektrik direğinin altına gömmüş. Cinayete ilişkin zanlısının sevgilisi ve annesi de tutuklanırken, Uğur Koçyiğit'in olay günü sık sık telefon ile görüştüğü 2 kişi daha şüpheli olarak gözaltına alındı..

Takip Et

Ankara'da 1 hafta önce kaybolan 8 yaşındaki Eylül'ün cansız bedeni, bir elektrik direğinin dibinde gömülü olarak bulundu. Ankara Valisi Topaca, 'Cinayeti Uğur Koçyiğit'in işlediğine dair işaretler var. Eylül'ün gömüldüğü o alanda o elektrik direğini de zanlı kendisi dikmiş' dedi.

'EYLÜL'ÜN CANSIZ BEDENİNİ KENDİ YAPTIĞI DİREĞİN ALTINA GÖMMÜŞ'

Ankara Valisi Ercan Topaca 22 Haziran'da kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın cansız bedeninin bulunmasına ilişkin açıklama yaparken 'Tutuklu zanlının elektrik işi yaptığına dair bilgiler var doğru mudur?' sorusu üzerine 'Doğru. Bu yavrumuzun gömüldüğü o alandaki o elektrik direğini de kendisi dikmiş zaten daha önce. Muhtemelen de oradaki toprağın yumuşak olduğunu da biliyor. Görenlerin de şüphelenmeyeceğini düşünerek, oraya götürdüğünü tahmin ediyoruz.' dedi.

Eylül'ün cesedi evinin 2 kilometre uzağında bir elektrik direğinin dibinde bulundu

KATİL ZANLISI UĞUR KOÇYİĞİT TUTUKLANDI

Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Eylül'ün en son bisiklet kullanırken komşuları Uğur Koçyiğit'nın yanında görüldüğü beyanları üzerine, bir süre Eylül'ü arama çalışmalarına da katıldığı belirlenen Uğur Koçyiğit gözaltına alındı. Komşu, çelişkili beyanlarda bulununca mahkeme tarafından 'tasarlayarak öldürme' suçundan tutuklandı.

Uğur Koçyiğit Eylül Yağlıkara cinayeti

ARACININ ARKA KOLTUĞUNDA KAN İZLERİ

Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Uğur Koçyiğit'nın otomobilinde yapılan kriminal incelemede, aracın arka koltuklarının yıkandığı belirlenirken, kan kalıntılarına ulaşıldı. Araçtaki kan örnekleri ile Eylül'ün ailesinden alınan DNA örnekleri uyuşunca İçişleri Bakanlığı 'Olay aydınlatıldı' açıklamasını yaptı. Bu tespit üzerine şüpheli Uğur Koçyiğit'nın annesi ve eşi de gözaltına alındı. Ancak her 2 isim de Eylül'e dair bilgilerinin bulunmadığını savundu. DNA uyuşmasının ardından, cezaevinde bulunan Uğur Koçyiğit'nın tekrar ifadesi alındı. Ancak somut bulguya rağmen şüpheli, yine suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

EŞİ VE ANNESİ DE TUTUKLANDI

Bu gelişme üzerine savcılık, Uğur Koçyiğit'nın olay öncesi ve sonrası irtibatta bulunduğu kişileri mercek altına aldı. Telefon trafiği çıkarılan Uğur Koçyiğit'nın, Eylül'ün kaybolduğu gün 2 telefon numarasıyla sık sık görüştüğü belirlendi. Numaraların kullanıcısı 2 şüpheli, gözaltına alındı. Böylece Uğur Koçyiğit haricinde gözaltına alınanların sayısı 4'e çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer 2 şüpheli ise tutuklu komşunun eşi ve annesi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin