İstanbul Beyoğlu'nda Toprak Kayması! Arda Turan detayı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İstanbul Beyoğlu'nda Toprak Kayması! Arda Turan detayı

Son dakika! İstanbul'un Beyoğlu ilçesi Sütlüce'de toprak kayması sonucu 4 katlı bir binada çökme tehlikesi yaşanıyor. Beyoğlu Belediyesi binanın ruhsatsız ve kaçak olduğunu açıkladı. Çökme tehlikesinin yaşandığı binanın sahibi Emin Ertürk de "Arda Turan burada kardeşi adına bir otel inşaatına başladı. İstişare ettik uyardık söyledik, fotoğraflar gösterdik. Belirgin bir şekilde açılmalar oldu. Ben onları da uyardım" diye konuştu.

Takip Et

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi Sütlüce'de toprak kayması sonucu 4 katlı bir binada çökme tehlikesi yaşanıyor. Olay yerine çok sayıda ekip gönderildi.

4 KATLI BİNADAKİ VATANDAŞLAR, EKİPLER TARAFINDAN TAHLİYE EDİLDİ

Bina çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Sütlüce İmrahor Caddesi trafige kapatıldı. Çökme tehlikesinin meydana geldiği 4 katlı binadaki vatandaşlar ve çevredeki diğer binalar da tedbir amacıyla boşaltıldı.

KAYMANIN NEDENİ BİNANIN HEMEN YANINDA BULUNAN İNŞAAT TEMELİ

Binanın hemen yanında bir inşaat temeli olduğu ve kaymanın bu temel kazısından kaynaklandığı iddia ediliyor.

“BİNA RUHSATSIZ”
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Yetkilerden bilgi aldıktan sonra bir açıklama yapan Demircan “1994 yılında yapılmış ruhsatı, iskanı olmayan bir bina. Çökme alanının çevresindeki binalarda bulunanlar tahliye edildi. Binaların elektrik, doğalgaz ve suları kesildi. Çökme tehlikesi bulunan bina için yapılacak bir şey yok. Tek amacımız şuanda bir can kaybının yaşanmaması” dedi.


BİNANIN SAHİBİ KONUŞTU
Binanın sahibi Emin Ertürk, “Otel inşaatı yapılıyordu. Çalışmalar sırasında binada çatlaklar oldu. Uyardık ancak devam ettiler” dedi. Binanın tamamen tahliye ettiklerine sevinen Ertürk, “Mal önemli değil, herkesin tahliye edilmesine mutluyuz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin