İşkenceyle Türkiye'ye getirilen canlı hayvanlar Mersin'e ulaştı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İşkenceyle Türkiye'ye getirilen canlı hayvanlar Mersin'e ulaştı

Sosyal medyada, 'bebeklerin, kadınların, insan hayatının değersizleştiği ülkemizde, hayvana ancak bu kadar değer verilebilirdi!..' paylaşımlarının yapıldığı 'işkence gemisi' Türkiye'ye ulaştı.. Brezilya'dan ithal edilen canlı hayvanları Türkiye'ye getiren NADA gemisi Mersin limanı civarında demirledi ama limana henüz giriş yapmadı. Canlı hayvanların Türkiye'ye nakil koşulları, sosyal medyada bir çok hayvan hakları dernekleri, hayvan hakları federasyonları, Türkiye ve Brezilya başta olmak üzere bir çok ülkede hayvanseverin tepkisine ve protestolarına neden oluyordu.. Tartışmaların ve tepkilerin odağındaki 'işkence gemisi' Türkiye'ye giriş yapmış oldu.

Takip Et

Brezilya'dan ithal edilen ve 'ucuz et' olarak satılacağı belirtilen canlı hayvanlar Türkiye'ye ulaştı. Hayvanların yol boyunca sağlıksız, pis bir ortamda, işkence altında ve son derece sağlıksız koşullarda getirildiğini gösteren fotoğraf ve videolar ortaya çıkmıştı.

Ucuz Et Mersin Limanı, Canlı hayvanlara işkence

Ucuz et gerçeği: Brezilya'dan Türkiye'ye gemiyle getirilen hayvanlara zulüm

Skandalı ortaya çıkaran yazar ve hayvan hakları aktivisti Zülal Kalkandelen Twitter hesabından 'ucuz et gerçeği' ile ilgili bilgi vermeye devam ediyor. Kalkandelen, gemi ile igili "NADA gemisi Mersin limanı civarında demirledi ama limana henüz giriş yapmadı.

Ucuz Et Mersin Limanı, Canlı hayvanlara işkence

Liman Trafik Müdürlüğü bilgi vermiyor. Gemi acentası Yıldız Shipping’den Mehmet Yıldız bana bilgi vermeyeceğini söyledi.

Ucuz Et Mersin Limanı, Canlı hayvanlara işkence

Civardan öğrendiğimize göre geminin limana akşam girebileceği söyleniyor" mesajını paylaştı. KAYNAK: CUMHURİYET

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin