EYT'de şok: Emeklilikte yaş önergesi, MHP'nin çekimserliğine takıldı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
EYT'de şok: Emeklilikte yaş önergesi, MHP'nin çekimserliğine takıldı

SON DAKİKA… Yaklaşık 6.2 milyon vatandaşın beklediği Emeklilikte yaş önergesi reddedildi.. Oylamada MHP'nin çekimser kalmasıyla ret kararı çıktı. Önergenin görüşülmesi kararı. CHP, İYİ Parti, HP ve HDP'nin desteğiyle kabul edilmişti.. 6.2 milyon kişinin hak talebi MHP ve AKP'ye takılmış oldu..

Takip Et

SON DAKİKA… Emeklilikte yaş önergesi reddedildi
SON DAKİKA… Emeklilikte yaş önergesi reddedildi.. Oylamada MHP'nin çekimser kalmasıyla ret kararı çıktı

Son dakika gelen bilgiye göre, Emeklilikte yaş önergesi Genel Kurul'da MHP ve AK Parti tarafından reddedildi.  Oylamada AK Parti ret oyu kullandı. MHP, Genel Kurul'da yapılan oylamada "ret" veya "kabul" yönünde oy kullanmadı.

Öneriye destek veren MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Toplumun geniş bir kesimini ilgilendiriyor. Bizim seçim beyannamemizde emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin çözülmesine ilişkin milletimize verdiğimiz bir taahhüdümüz var'' dedi. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da EYT'nin devlete getireceği maliyet konusunda yanlış bilgiler verildiğini söyledi ve “Cumhurbaşkanını maalesef yanıltıyorlar. Bu durumda 700 bin kişi var. 750 milyar yük söz konusu değil, 10 milyarı geçmez. Suriyelilere 40 milyar dolar harcandı. Yani 200 milyar lira'' dedi.

EYT'de şok gelişme: Emeklilikte yaş önergesi reddedildi
Gelen bir emir ile ikinci el kaldıramadıkları yüzlerinden okunan MHP'li vekillerin suratları asıldı. Bu kare ise 'Kaldıramayanlar' olarak tarihe geçti..

MHP ÇEKİMSER KALDI, REDDEDİLDİ

Önergenin gündeme alınması siyasi kulisleri hareketlendirdi. MHP, araştırma komisyonu kurulması oylamasında görüş değiştirdi. Kürsüyü gelen Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “EYT bazı siyasi partilerin istismar aracı haline getirilmiştir. Bu konu gündeme getirilmek suretiyle kutuplaşma başlamıştır. EYT'nin polemik konusu yapılmasına aracı olmayacağımızı belirtmek istiyorum. Devlet bütçesine yük getirecek uygulamalarda bir süre kaçınmak gerekir. Siyasi rant peşinde değiliz. EYT'nin çözümü için iktidarla uzlaşma sağlanmadan yürümenin doğru olmadığı kanaatindeyiz. Çözüm için ekonomik şartların ve bütçenin yönetimiyle görevli iktidarla uzlaşma sağlanmasının gereği olduğunu düşünüyoruz” dedi. Oylamada İYİ Parti, CHP ve HDP önergeye destek oyu verirken, AKP'liler ret oyu kullandı. MHP'li az sayıda milletvekili ise çekimser kaldı ve oy kullanmadı.

İLGİLİ HABER

İYİ PARTİ'DE VİCDANİ GÖREV

AKŞENER’DEN VİCDAN MESAJI

Fotoğrafa yansıyan MHP’lilerin haliyle ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Akşener mesajında, “Değerli İYİ Parti milletvekilleri; Emeklilikte Yaşa Takılanlar adına gösterdiğiniz çabadan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bir gün benden gelecek bir telefon ile vicdanınız arasında kalırsanız, vicdanınızı dinleyin” ifadelerini kullandı.

EYT'de şok: Emeklilikte yaş önergesi, MHP'nin çekimserliğine takıldı
EYT'de şok: Emeklilikte yaş önergesi, MHP'nin çekimserliğine takıldı
EYT'de şok: Emeklilikte yaş önergesi, MHP'nin çekimserliğine takıldı
Oylama esnasında çekilen fotoğraftaki MHP vekillerinin haliyse dikkat çekti. CHP, HDP ve İYİ Partili vekiller oylama esnasında ellerini kaldırırken bir yandan da gülümseyerek çekimser kalan MHP sıralarına baktı.

MHP'de son anda gelişen olaylar

Önergenin görüşülme önerisi kabul edilince CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti tarafından büyük bir sevinçle karşılanırken, MHP’den şok bir görevden alma haberi geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Grup Başkanvekili Erhan Usta’yı görevden aldığı duyuruldu. Bu gelişmenin ardından da komisyon kurulabilmesi için yapılan oylamada MHP bu defa çekimser kaldı. AKP'nin oylarıyla komisyon kurulması önergesi reddedildi.  Oylama esnasında çekilen fotoğraftaki MHP vekillerin haliyse dikkat çekti. CHP, HDP ve İYİ Partili vekiller oylama esnasında ellerini kaldırırken bir yandan da gülüms

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin