Evet! Sözde Kürdistan bayrağı İstanbul ve Ankara'da göndere çekildi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Evet! Sözde Kürdistan bayrağı İstanbul ve Ankara'da göndere çekildi

Türkiye'de sözde bir Kürdistan bayrağı göndere çekilecek denseydi, üstelik Türkiye'nin başkenti Ankara ve megakent İstanbul'da göndere çekilecek denseydi gülünür geçilirdi? Ama, 'Evet' şimdi ağlayacak haldeyiz. Mesut Barzani, çeşitli temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a geldi. Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul'daki Mabeyn Köşkü'nde 1 saatlik basına kapalı gizli bir görüşme gerçekleştirdi. Öte yandan, Barzani'nin ziyareti sebebiyle, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ve Ankara Esenboğa Havalimanı'nda sözde Kürdistan bayrağı asıldı. Üstelik ülkemizdeki bayrak yönetmeliğine göre, diğer bayraklardan ebat olarak büyük olması gereken bayrağımız, diğerleriyle aynı boyuttaydı. Terör örgütü PKK'ya yakın haber kaynağı Rûdaw 'Kürdistan bayrağı ilk kez İstanbul'da gönderde' ifadeleriyle takipçilerine duyurdu. Yaşanan bu skandal olaya ise siyasetten ve sosyal medyadan tepki yağıyor.

Takip Et

IKBY Başkanı Mesut Barzani, resmi temaslarda bulunmak üzere İstanbul’a geldi. Saat 15.30’da özel uçağıyla beraberindeki heyetle birlikte Atatürk Havalimanına inen Barzani’yi Dışişleri Bakanlığı yetkilileri karşıladı. Yaklaşık bir saat Devlet Konukevinde kalan Mesut Barzani, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Mabeyn Köşk’üne gitmek üzere havalimanından ayrıldı. Bu arada Devlet Konukevi’nin önündeki bayrak direklerinde Türk ve Irak bayraklarının yanısıra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağının da asıldığı görüldü.

Kürdistan Bayrağı Türkiye'de Ankara ve İstanbul

Barzani’nin ziyareti nedeniyle, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda da ‘sözde Kürdistan bayrağı’ göndere çekildi

İLGİLİ HABER

Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla da bilinen Rûdaw’ın mubahiri Rawin Sterk, Atatürk Havalimanı'nda ve Ankara Esenboğa Havalimanı’nda ilk kez Kürdistan Bayrağı'nın göndere çekildiğini söyledi.

Barzani’nin karşılanacağı alanda havalimanına PKK paçavralarının asılması sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. 

Kürdistan Bayrağı Türkiye'de göndere çekildi

Kürdistan bayrağının hükümet talimatıyla göndere çekilmesi skandalına Cumhuriyet tarihinde ilk kez rastlanırken, konuyla ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi.

İşte O paylaşımlar:

Kürdistan Bayrağı İstanbul'da
Kürdistan Bayarağı

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin