Dolar/TL bugün kaç TL oldu. İşte son durum


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Dolar/TL bugün kaç TL oldu. İşte son durum

Dolardaki hızlı artış görünü sürüyor.. Sadece dün gün içinde birden fazla rekor görerek Dolar/TL 4.92'yi aştı. Bugün güne 4.54 seviyesinde başlayan dolar tekrar yükselişe geçti ve 1 saatlik süreçte 20'kuruşa yakın hızlı bir artışla 4,73 seviyelerine çıktı.

Takip Et

Dün gün içerisinde yüzde 5 yükselişle 4.9270 seviyesine kadar çıkan dolar/TL, Merkez Bankası PPK’nın olağanüstü toplantısı ve sonrasında gerçekleştirdiği geç likidite penceresinde 300 baz puan faiz artışıyla hızlı bir şekilde geri çekildi.

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar/TL bugün 4,68 civarında seyrediyor. Dünkü kararın ardından dolar 4,55'in altına kadar gerilemişti. Dolar dün gün içinde 4,92'yi aşarak tüm zamanların en yüksek düzeyini görmüştü. 

DOlar Kaç TL Oldu? 24 Mayıs 2018
Dolar/TL de 4,73 civarında hareket ediyor. Euro ise dün 5,76'yı aşarak rekorunu tazelemişti.

Kurdaki aşırı oynaklık sonrasında olağanüstü toplanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Geç Likidite Penceresi (GLP) borç verme faiz oranını yüzde 13,50’den 16,50’ye yükseltirken, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 8'de sabit tuttu.

Merkez Bankası'nın bundan sonraki ilk olağan toplantısı 7 Haziran'da olacak. Merkez Bankası'ndan bu toplantıda da yeni bir adım gündeme gelebilir.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin