Doğu'daki Jirki gibi bazı aşiretler 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Doğu'daki Jirki gibi bazı aşiretler 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde başta Jirki Aşireti olmak üzere, sözde Anayasa değişikliğini içeren 16 Nisan referandumunda 'evet' yönünde oy kullanacaklarını peş peşe açıklamaya başladılar. Aşiret liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer aldıklarını dile getirdiler.

Takip Et

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre Şırnak'ta bazı aşiret ve ailelerin temsilcileri referandumda, "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı. Jirki Aşireti liderlerinden Cemil Öter, yaptığı açıklamada, aşiret olarak 30 bini aşkın nüfusa sahip olduklarını söyledi. Türkiye'nin tüm bölgelerinde aşiretlerine üye ailelerin yaşadığını ifade eden Öter, 16 Nisan'daki referanduma ilişkin "Cumhurbaşkanını halkın seçecek olması çok önemli. Aşiret olarak referandumda, 'evet' oyu kullanacağız. Cumhurbaşkanımızın arkasındayız." diyen Öter, halk oylamasının hayırlı olmasını diledi.

İLGİLİ HABER

"HİÇBİR GÜÇ BİZİ ERDOĞAN'IN YOLUNDAN ÇEVİREMEMİŞTİR"

Şırnak'ın Silopi ilçesinde tanınan ailelerden Haşimoğlu aşireti de halk oylamasında, "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı. Haşim Haşimoğlu’nun evinde toplanan aile bireyleri adına açıklama yapan Heşar Haşimoğlu, 2008 yılında aile olarak siyasi hayatlarına AK Parti'de devam etme kararı aldıklarını belirtti. "AK Parti'ye geçtiğimiz günden bu yana hiçbir güç ve tehdit bizleri AK Parti'den ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolundan çevirememiştir. İlk gün olduğu gibi bugün de ailemiz ve bizimle hareket eden Silopili hemşehrilerimizle AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında ve yolunda olduğumuzu beyan etmek üzere bir araya geldik." ifadelerini kullanandı.

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin