BBC, kağıt toplayıcısı Kadir Dalkıran'ın belgeselini çekti: Rocky Kadir


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
BBC, kağıt toplayıcısı Kadir Dalkıran'ın belgeselini çekti: Rocky Kadir

Kadir'e kadir kıymeti yine yabancı verdi.. Türkiye'de geçtiğimiz aylarda kısa süreliğine gündemde kendine yer bulan kağıt toplayıcısı 18 yaşındaki Türk sporcu Kadir Dalkıran dünya gündeminde.. Spordaki başarısı kadar onun yaşam mücadelesi, azmi ve asıl mesleği BBC'nin de dikkatini çekti. Dünya genelinde milyarlarca kişi tarafından izlenen BBC, 30 ülkeden bin sporcunun katıldığı Karma Dövüş Sanatları Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olan atık kâğıt toplayıcısı Kadir Dalkıran'ın belgeselini çekti.

Takip Et

Antalya’da mart ayında düzenlenen Karma Dövüş Sanatları (MMA) Dünya Şampiyonası’nda, Rus rakibini yenerek Dünya Şampiyonu olan 18 yaşındaki sporcu Kadir Dalkıran dünyanın gündeminde. Gazete Habertürk'ün haberine göre İngiliz yayın kuruluşu BBC, 30 ülkeden bin sporcunun katıldığı dövüşte zirveye çıkan atık kâğıt toplayıcısı Kadir’in belgeselini çekti.

 KÂĞIT TOPLARKEN SALONA GİRDİ, HAYATI DEĞİŞTİ

Kağıt toplarken merak ettiği için spor salonuna girmesiyle hayatının değiştiğini belirten Kadir Dalkıran şunları anlatmıştı:

BBC, Türkiye'nin Rocky'si Kadir Dalkıran'ın belgeselini çekti

“Biz geçimimizi ailecek kağıt ve karton toplayıp satarak sağlıyoruz. Okumak istiyordum ama yaşam şartları maalesef buna izin vermedi.  Bu sporla tanışmam tamamen tesadüf. Karton ve kağıt topladığım bir gün Yalova'da spor salonu üzerinde ‘MMA’ yazan tabela gördüm... Antalya'daki yarışmalara kadar 7 kez Türkiye şampiyonluğum, bir kez de Avrupa üçüncülüğüm oldu. Antalya'da ise Rus rakibini yenerek dünya şampiyonu oldum."

BBC, Türkiye'nin Rocky'si Kadir Dalkıran'ın belgeselini çekti

"ŞAMPİYON GİBİ BESLENEMİYORUM"

Kağıt ve karton toplayarak günde 30- 40 lira arasında kazandığını anlatan Kadir Dalkıran, yeterince beslenemediğini söylemişti:"Benim gibi sporcuların çok iyi beslenmesi gerekir. Günlük kalori ihtiyacını almaları şart. Ben bunu yapamıyorum. Bırakın kalori ihtiyacımı almayı, evin ihtiyacını karşılayamıyoruz.

BBC, Türkiye'nin Rocky'si Kadir Dalkıran'ın belgeselini çekti

Bu benim için dezavantaj. Şampiyon olduktan sonra daha büyük başarılara imza atacağıma inandım. Ama sponsor bulamadım: Demet Akalın aradı bana ekibinde bir iş vereceğini söyledi. Daha sonra bu konuda gelişme yaşamadık, sonuç alamadık. Bana sahip çıkacak sponsor bulursak çok daha güzel sonuçlar alacağıma inanıyorum."

BBC, Türkiye'nin Rocky'si Kadir Dalkıran'ın belgeselini çekti

Genç sporcunun gündüzleri atık kâğıt toplayarak ailesinin geçimine katkıda bulunduğuna dikkat çeken belgeselde, yaşadığı maddi zorluklara rağmen dünya kürsüsüne çıkması Sylvester Stallon’un Oscarlı filminin ana karakteri Rocky Balboa’ya benzetiliyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin