Bakan Koca: Can kaybımız 277, vaka sayısı 15.679 oldu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Bakan Koca: Can kaybımız 277, vaka sayısı 15.679 oldu

Son dakika haberine: Sağlık Bakanı Koca Corona salgınına ilişkin son verileri paylaştı.. Koca'nın açıklamasına göre; Türkiye'de Corona virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 277'e, toplam vaka sayısı ise 15 bin 679'ya yükseldi.

Takip Et

Son dakika.. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona virüsten hayatını kaybedenlerin sayısının 277'e yükseldiğini duyurdu.

Vaka sayısı ise 15.679'a yükseldi. Bakan Koca'nın açıklamasına göre bugün 23 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Bakan Koca: Can kaybımız 277, vaka sayısı 15.679 oldu
Bakan Koca: Can kaybımız 277, vaka sayısı 15.679 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

Koronavirüs salgınında dünyada gelinen nokta artık olayın başlangıç günlerin bile unutturdu. Herhangi bir insan bu hastalık yokmuş gibi yaşayamaz. Dünyanın her ülkesi bu savaşta ayrı bir cephe. Karşımızda sürekli hareket halinde olan koyduğumuz sınırlarda zayıf noktaları tehdit eden bir düşman var. Dayanışma şimdi izolasyonla gerçekleşiyor. Aziz milletim koronavirüse karşı ne başarı göstermişse bunu izolasyona borçludur. Hastalık Türkiye’ye geldiğinde bu mücadelesi asıl silahımızın izolasyon olduğunu söyledik.  İlaç aşı çalışmaların sürdüren insanlar bize ne diyor ona bakmalıyız. Tıp temastan kaçın araya mesafe koy diyor. Bu temel kural uygulanmazsa diğer tedbirler bizi koruyamaz. Yakınlarınızı uyarmanız gibi bir sorumluluğunuz var. Özgürlüğümüzü kısıtlayan biz değiliz. Özgürlüğümüzü risk kısıtlıyor. İzolasyon gerekli olan mücadele şartıdır.  Herhangi birimizin tavizi ciddi sonuçlar demektir. Bugünler şüphesiz geçicidir. Bugün ödevimizi ne kadar iyi yaparsak yarın bununla o kadar övüneceğiz. Bundan bir an için şüphe duymuyorum. Bir yönüyle bu bir savaştır. Hedefimiz bu savaştan en az can kaybıyla çıkmaktır. Virüsün bütün gücünün ne olduğunu size söyleyeyim. Virüsün bütün gücü yayılma fırsatıdır.

SON 24 SAATTE 63 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bu mücadelede stratejimiz sabit hayat olmalıdır. Şehirlerde hareketlilik ne kadar azalırsa o kadar hızlı galip geliriz. Son 24 saatte yapılan test sayısı 14 396 bugünkü vaka sayısı 2148 bugün hayatını kaybedenlerin sayısı 63.

İL İL CORONA VİRÜS VAKA SAYISI

Biz de bu hatayı işlemek istemedik. Bütün illerimizde artık virüsün olduğunu biliyoruz. Burada görülen ön planda daha çok vaka İstanbul’da. İstanbul’daki vaka sayısı 8 bin 852, yüzde 60’lara yakın. Onu İzmir izliyor, onu 713 vakayla Ankara, 582 vakayla Konya ve Kocaeli izliyor.

Artık bütün illerimizde bu vakanın olduğunu biliyoruz. Daha çok vaka İstanbul’da. İstanbul’daki vaka sayısı 8 852. %60’lara yakın. 853 vaka İzmir, 752 vaka Ankara, 410 vaka ise Kocaeli.

Toplam 39 ilimizde can kaybımız var. 42 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşımız yok.

Burada ağırlıklı olarak İstanbul, devamında İzmir, Kocaeli, Ankara, Konya, Balıkesir, Zonguldak, Adana.

Hayatını kaybeden kişilerin yüzde 79,5’i 60 yaş üstü. Yoğun bakımda olanların yüzde 74,7’si 60 yaşın üzerinde. Ayrıca risk grubunu hep söylüyoruz, kronik hastalığı olanlar için hipertansiyonu örnek olarak gösteriyorum.

Hayatını kaybedenlerin yüzde 69’u tansiyon hastası olan. Şu an yoğun bakımda olanların yüzde 63,3’ü tansiyon hastası. Özellikle gördüğünüz gibi hayatını kaybedenlerin yzüde 80’i 60 yaş üstü, kronik hastalıklarla da eşlik ediyor.

Bizim şu dönemde kronik hastalığı olan, 60 yaş üstü olan her vatandaşımızın daha riskli olduğunu görüyoruz. Yüzde 80 oranında kaybettiklerimizin bu grupta olduğunu görüyoruz. 60 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlarının evden çıkmamalarını, kendilerini izole etmelerini ve sosyal mesafe kuralına uymalarını istiyoruz.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin