Alanya'da orman yangını, Kaçın talimatı verildi.. Ciğerlerimiz yanıyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Alanya'da orman yangını, Kaçın talimatı verildi.. Ciğerlerimiz yanıyor

Son dakika.. Dünyaca ünlü tatil cenneti Alanya'nın Sapaderesi kanyonunda çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle büyüyerek devam ediyor.. Yangına müdahale eden 1 arazöz ve işçilerin alevlerin ortasında kaldığı ve telsiz bağlantısının kesildiği belirtildi, çevredeki 15 ev ise tahliye edildi. Bir kişi duman zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.. Yangın söndürme ekibinde görevli olan bir itfaiye yetkilisi, 'bize kaçın talimatı geldi. Bizim yapacak bir şeyimiz kalmadı.' sözleri yangının boyutunu gözler önüne serdi.. Bu arada yangın Alanya Merkeze 52 KM olan komşu ilçe Gazipaşa sınırına dayandı.. Gazipaşa'yı da kül ve duman kapladı..

Takip Et

Son dakika Alanya'da ciğerlerimiz yanıyor.. Yangın rüzgar ve sıcak havanın da etkisiyle komşu ilçe Gazipaşa sınırna dayandı. Gazipaşa'yı kül ve duman bulutu sardı..

Toros Dağları’nın zirvesindeki yangının 10 hektarlık bir alanda etkili olduğu belirtilirken, şiddetli rüzgar karadan yangına müdahale edilmesini olumsuz etkiledi. Uçak ve helikopterler aralıksız yangın bölgesine sorti yaparak havadan su bıraktı.

Alanya Yangın Sapadere, Yangın Gazipaşa sınırına dayanddı

KARA EKİPLERİ AŞAĞI ÇEKİLDİ 

Alanya Sapadere Kanyonu yakınlarında başlayıp sıcak hava ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Sapadere'nin zirve kısımlarındaki ormanlık alanda başlayan yangın dağın eteklerine kadar yayıldı. Zirvede yangına müdahale eden kara ekipleri ise şiddetlenen yangından dolayı aşağı çekildi. Kara ekipleri yangının çevreye yayılmasını engellemek amacıyla müdahaleyi sürdürüyor. 

Alanya Yangın Sapadere

1 İŞÇİ HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Zirvede ise bir arazözün yangın içerisinde kalarak kullanılmaz hale geldiği ve 1 işçinin yaralanarak hastaneye sevk edildiği belirtildi. Arazözün yandığı bölgeye ise 4 ambulansın sevk edildiği görüldü. Yangına iş makineleri de müdahale etti. Yangın söndürme çalışmaları yoğunlukla havadan devam ederken, jandarmaekipleri bölgeye giden yollarda sivillerin geçişine izin vermiyor. 

Alanya Yangın Sapadere

"KAÇIN TALİMATI GELDİ"

Alanya Belediyesi söndürme ekibinde görevli Ali Rıza Uyar, "Bize 2 saat önce yangın ihbarı geldi. Buraya geldik. Yangın son derece büyüdü ve bize 'kaçın' talimatı geldi. Bizim yapacağımız bir şey kalmadı. Yukarıda bir arazöz kalmış. Doğru mu, yanlış mı bilemiyoruz. Sonra biz aşağı tarafa kaçtık ve bize 'bekleyin' talimatı verdiler. Şu an burada hazır olarak bekliyoruz. Tahminen 20 hektar alan yangından etkilendi" dedi.

Alanya Yangın Gazipaşa Sınırı, Sapadere Kanyonu

GAZİPAŞA SINIRINA DAYANDI

Yangının etkili olduğu Sapadere Mahallesi’nde 5 ev tamamen yandı, 15 ev yangından zarar gördü, 20 ev de jandarma tarafından boşaltıldı. Yangın Fakırcalı Mahallesi’ni de aşıp Gazipaşa’nın Yeniköy Mahallesi sınırına kadar geldi. Yangının yaklaşık 10 kilometrelik bir alanda etkili olduğu belirtildi. Bölgede yangının devam ettiği, sıcak esen rüzgarın da etkisiyle yer yer yangının yayıldığı görüldü. Sapadere bölgesinde ekipler yerleşim yerlerinin bulunduğu bölgedeki yangını kontrol altına alırken, yüksek kesimlerde yangının devam ettiği kaydedildi.

Alanya Yangın Gazipaşa Sınırı, Sapadere Kanyonu

GAZİPAŞA’YI KÜL VE BULUT KAPLADI

Alanya Sapadere Kanyonu mevkiinde çıkan orman yangının etkileri komşu ilçe Gazipaşa’da da hissedildi. Yangın nedeniyle yayılan kızıl bulutlar Gazipaşa semalarını kapladı. Bulutlarla birlikte küller de ilçeye yayıldı. Market işletmecisi Yüksel Bulut, “Alanya’da çıkan yangının etkilerini bizler havanın öğle saatlerinde kapanıp kül olarak üzerimize yağmasıyla hissettik” dedi.

DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin