Alanya'da minik kedi yavrusu için dev seferberlik


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Alanya'da minik kedi yavrusu için dev seferberlik

Antalya'nın Alanya ilçesinde duyarlı vatandaşlar tarafından duyulan bir kedi yavrusunun 'yardım miyavlamaları', Hayvanlar Eşittir Yaşam Derneği, vatandaşlar ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri bir kurtarma operasyonun başlangıcı oldu.

Takip Et

Alanya Hayvanlar Eşittir Yaşam Derneği Alanya Şube Başkanı Mehmet Ergün bir vatandaşın ihbarıyla başlayan ‘Yavru kedi kurtarma ve yaşatma’ operasyonunu şu şekilde anlattı:

"Alanya Anılgan Sokak’ta atık su kanalizasyon kanalına giren tahmini 30 günlük kedi yavrusu buradan çıkamayıp sürekli miyavlıyordu. Bu miyavlama sesini kanalizasyona bağlı diğer borulardan gelen sesle duyan apartman sakinleri duruma müdahale ediyorlar ancak başarısız olunca derneğimizi aradılar.

Alanya Hayvanlar Eşittir Yaşam Derneği Mehmet Ergün

Biz de olay yerine gittik ve bahçe sahipleri ile apartman sakinleri ile görüşüp bunun için kanalizasyon ve asfaltın kırılması gerektiğini söyledik. Onlarda gerekli anlayışı gösterdiler..."

FİZİKİ ZORLUKLAR İÇİN "BÜYÜKŞEHİR ALANYA HİZMET BİRİMİ" DEVREYE GİRDİ

Ergün konuşmasının devamında; "Durumu Alanya Hizmet Birimi’ne bildirdik. Büyükşehir Alanya Hizmet Birimi yetkilileri ile itfaiye olay yerine Akşam 22.30 gibi bir araç ve 2 işçi gönderdi. Önce bahçedeki boruları açtık ancak yoktu fakat kedi sesi geliyordu. Sonra yolun alt tarafından bulunan büyük kanalizasyona girdik ses geliyordu fakat görünmüyordu. En sonunda işçiler 3 saatlik bir çalışmanın ardından kepçenin gelmesi gerektiğini söylediler.

Alanya Kedi Kurtarma Kepçeli operasyon

Sabah yine büyükşehir 1 kepçe ve 1 itfaiye aracı ile 2 işçiyi tekrar gönderdi.

Alanya Kedi Kurtarma

Bu grupla asfaltı kırarak altındaki büzü kırdık. Ses hem yakınlaşmış hem de artık kedi kırdığımız yerden yaklaşık 7 metre ilerdeydi. Yaklaşık olarak 2 saat bekledik kedi yavaş yavaş kendisi geldi ve oradan kurtadık.

Alanya Kedi Kurtarma Hayvanlar Eşittir Yaşam

Bu çalışma için, 2 gün boyunca, 2 aracını ve 3 işçisini tahsis eden Büyükşehir Alanya Hizmet Birim yetkililerine ayrıca teşekkür ediyoruz.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin