Adalet Yürüyüşü 25. Gün. Tarihi Adalet Mitingi. Katılım sayısı 3 milyon!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Adalet Yürüyüşü 25. Gün. Tarihi Adalet Mitingi. Katılım sayısı 3 milyon!

Ankara'dan başlayan ve bugün İstanbul'da tarihi 'Adalet Mitingi' ile bir virgül konacak olan "Adalet Yürüyüşü" yaklaşık 3 milyona yaklaşan vatandaşın katılımıyla Maltepe'de gerçekleşiyor. Adalet Yürüyüşü'nü başlatan ve 25 gün yürüyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması bekleniyor. Kılıçdaroğlu Adım Adım Miting alanına yaklaşıyor.. Alanın çevresi Türk bayrakları ve "ADALET" yazan flama ve dövizlerle çevrildi. Miting için dev bir dilekçe ve yanına adaleti simgeleyen Themis Heykeli afişi de hazırlandı.. Öte yandan bugün yapılacak tarihi mitinge dünya basını da büyük ilgi gösteriyor, çok sayıda yabancı gazeteci de mitingi takip edecek.. Geçtiğimiz hafta CHP'li yetkililer 1.5 milyon kişinin katılacağı bir miting beklentisi olduğunu açıklamıştı. Ancak bu sayı şu anda 2.5 milyonu aşmış durumda.. İşte son gelişmeler ve miting alanının havadan çekilmiş fotoğrafları..

Takip Et

16:00: Büyük Adalet Mitingi'ne sadece saatler. İstanbul'un her caddesinden miting alanına vatandaşlar akın ediyor. Sadece İstanbul değil başta İzmir olmak üzere Türkiye'nin her kentinden İstanbul'a mitingin yapılacağı meydana geliyor. İstanbul bugün 'adalet,adalet, adalet' sloganlarıyla iniliyor.. 2 milyonu aşması beklenen miting alanını yavaş yavaş dolmaya başladı.. İşte miting alanından son durum:

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER

Adalet Mitingi Maltepe Kaç Kişi Katıldı

 

Ellerinde ‘Adalet’ yazılı pankartlar bulunan,  ‘Adalet’ yazılı tişört giyen yaklaşık 2 bin kişi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün mitingle ‘son bulacağı Maltepe Parkı’na doğru yürüyüşe geçti.

Adalet Mitingi Kaç Kişi Katılıyor

Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki 'Adalet Yürüyüşü' bugün 25. gününde. Farklı platformlarda, eylem ve girişimlerle devame decek olan adalet arayışına virgül konacak.

MİTİNG ALANINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN

CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğlu Adalet Yürüyüşü

CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün Dragos-Maltepe arasındaki son 3 kilometreyi kurmaylarıyla birlikte yürüyecek. Saat 16:30’da yürüyüşe başlayacak heyet yolun sonunda Maltepe’deki büyük Adalet Buluşması’na dahil olacaklar.

Adalet Mitingi Katılım

Yapımına dün başlanan  uzun tutukluk süreçleri, sağlık sorunları olup da cezaevlerinden tahliye edilmeyenlerle ilgili dev dilekçe “İlgili makama” şeklinde yazıldı.


Miting Alanı Dilekçe Afiş
Dilekçenin yanında ise adaleti simgeleyen Themis Heykeli”nin resmi yer alıyor.

Miting Alanı Dilekçe Afiş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından mitingin akşam saat 18.00 de başlaması planlanıyor. Alanda yapılan bomba aramasının ardından izleyiciler aramadan geçirilerek içeri alınmaya başlanacak.

KILIÇDAROĞLU SAAT 18:00’DE KÜRSÜYE ÇIKIP TARİHİ KONUŞMAYI YAPACAK

CHP lideri dünyanın en uzun yürüyüşünü tamamlayarak Maltepe Sahili'nde ulaşacak ve konuşmasını gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu’nun kürsüye saat 18:00 sıralarında çıkması bekleniyor.
Tarihi ‘Adalet Buluşması’nın ev sahibi konumundaki CHP İstanbul İl Başkanlığı, yaklaşık 10 bin sivil toplum örgütü, meslek odası, siyasi parti ve derneklere davetiye gönderdiklerini duyurdu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin