Sözcü'nün sahibi ve yöneticilerine gözaltı: Savcılıktan açıklama


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Sözcü'nün sahibi ve yöneticilerine gözaltı: Savcılıktan açıklama

Son dakika.. Muhalif basının en güçlü ve en son kalesi Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay ve internet sorumlu müdürü Mediha Olgun başta olmak üzere gazete yönetiminden 4 kişi hakkında "FETÖ adına suç işlemek",“Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan” suçlarından operasyon başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan operasyon bilgisini doğruladı, soruşturma işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Sözcü Gazetesi haber sitesinde #SözcüSusarsaTürkiyeSusar – Susmayacağız başlığıyla operasyonu duyurdu..

Takip Et

Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay’ın yanı sıra, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı çıktı. Olgun gözaltına alındı. Adreslerde arama yapılıyor. Sözcü avukatları ise kendilerine iletilen gözaltı kararı olmadığını söyledi.

Sözcü'nün sahibi Burak Akbay'ın ülke dışında olması nedeniyle, evde bulunan ve isimleri belirtilmeyen bazı kişiler nezaretinde arama yapıldığı belirtildi.     

Sabah' Gazetesi'nin haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi.

4 isme 'FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek' suçlaması yöneltildi.

İLGİLİ HABER

 AA savcılığın soruşturmayı, “FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan” suçlarından başlattığını duyurdu. Savcılığın talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince arama ve el koyma kararı alındı. 4 kişinin ikametlerinde arama yaptı. Mediha Olgun'un gözaltına alındığı, Burak Akbay'ın yurtdışında bildirildi.


SÖZCÜ POLİS OPERASYONUNU SİTESİNDEN BÖYLE DUYURDU

#SözcüSusarsaTürkiyeSusarSusmayacağız
Türkiye'nin kurtuluş mücadelesine başladığı 19 Mayıs günü Türkiye'nin vicdan sesi olan Sözcü'ye yöneltilen algı operasyonu yurdun büyük bölümünde infial yarattı. Sözcü'nün telefonları kilitlendi. Büyük şehirlerden köylere kadar binlerce noktadan destek telefonları, mailleri yağıyor. Kimse merak etmesin Sözcü susmayacak. Bu ülkenin insanlarının vicdan sesi olmaya devam edecek. Çünkü Sözcü Susarsa Türkiye Susar..
Sözcü Susarsa Türkiye Susar


SÖZCÜ'NÜN AVUKATLARINDAN İLK AÇIKLAMA

Sözcü gazetesinin avukatları ise kendilerine iletilen bir gözaltı kararı olmadığını söyledi, "Sadece Gökmen Ulu'nun evinde polis arama yaptı" dedi.

Gelen son dakika bilgisine göre, Gazete binasında arama olmadığı belirtildi.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin